Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić i Raičević učestvovaće u radu Interparlamentarne konferencije u Pragu

Centralna tema predstojeće Interpalamentarne konferencije, kako se navodi,  biće agresija Ruske Federacije na Ukrajinu sa fokusom na diskusiju o formama političke podrške Ukrajini i njenoj rekonstrukciji, kao i uticaju agresije na politiku proširenja Evropske unije

Zamjenik predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić i član Odbora za bezbjednost i odbranu Vladan Raičević učestvovaće u radu Interparlamentarne konferencije za Zajedničku vanjsku i bezbjednosnu i Zajedničku bezbjednosnu i odbrambenu politiku.

“Konferencija koja će se održati 4. i 5. septembra u Pragu, okupiće delegacije nacionalnih parlamenata članica Evropske unije i zemalja posmatrača, kao i predstavnike Evropskog parlamenta, u cilju vođenja konstruktivne rasprave о aktuelnim temama iz domena vanjske i bezbjednosne politike”, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu Skupštine Crne Gore.

Centralna tema predstojeće Interpalamentarne konferencije, kako se navodi,  biće agresija Ruske Federacije na Ukrajinu sa fokusom na diskusiju o formama političke podrške Ukrajini i njenoj rekonstrukciji, kao i uticaju agresije na politiku proširenja Evropske unije.

“Takođe, biće riječi i o strateškim prioritetima Evropske unije, hibridnim prijetnjama, važnosti sajber odbrane, te problemu širenja dezinformacija”, dodaje se.

Interparlamentarna konferencija za Zajedničku vanjsku i bezbjednosnu i Zajedničku bezbjednosnu i odbrambenu politiku okupiće preko dvije stotine učesnika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve