Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Dostavili smo poslaničkim klubovima inicijativu za smjenu Mandića

''Sve navedeno dovoljno je da Mandić ne bude više na čelu parlamenta, jer je nedostojan'', istakao je Nikolić.

Demokratska partija socijalista proslijedila je svim poslaničkim klubovima osim ZBCG,  inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić takođe je tražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da pokrene proceduru za oduzimanje državljanstva Crne Gore predsjedniku parlamenta Andriji Mandiću.

Na konferenciji za medije koja je organizovana u Skupštini Crne Gore Nikolić je saopštio da na djelu imamo pokušaj destabilizacije u Crnoj Gori, i da aktuelni predsjednik Skupštine nije dostojan da bude na čelu parlamenta.

Kaže da vjeruje da će inicijativu za smjenu Mandića do kraja dana i formalno procesuirati.

“Iako je pozivan, nijednom nije priložio dokaze da je u legalnom posjedu crnogorskog državljanstva. Svako ko je postao vlasnik nakon 3. juna 2006. godine mora se odreći državljanstva druge države. Niz je dokaza da je u nelegalnom posjedu, a nema reakcije MUP-a”, rekao je Nikolić.

Tvrdi da je Mandić doprinio kompromitaciji države.

Kaže da vjeruje da će inicijativu za smjenu Mandića do kraja dana i formalno procesuirati.

“Inicijativu smo poklonili svim klubovima sem ZBCG, vidjeli smo da su se neki već oglasili i vjerujemo da ćemo je formalno dobiti do kraja dobiti”, rekao je Nikolić.

Kazao je da podršku za ovu inicijativu očekuju od svih političkih snaga koje se deklarativno zalažu za evropski put Crne Gore.

Ustvrdio je da Mandić opstruira rad Vlade Crne Gore.

”Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić pokrenuo je operaciju rušenja Vlade u Crnoj Gori preko svojih spavača u okviru sistema. Milatović je započeo rušenje vlade izlaskom iz Pokreta Evropa sad,  a nastavljeno je jučerašnjom posjetom Dodika Crnoj Gori”, istakao je Nikolić.

Podsjetio je da je jučerašnja posjeta bila poluslužbenog karaktera, ali to se na kraju pretvorilo u službenu posjetu.

“Stvara se jedan anarhistički model ponašanja. I ovo je naš doprinos da kroz institucije rješavamo ono što detektujemo kao malignost u Crnoj Gori”, istakao je on.

Tvrdi da će Andrija Mandić, i “svi spavači režima Aleksandra Vučića nastaviti sa opstrukcijama”.

“Sve navedeno dovoljno je da Mandić ne bude više na čelu parlamenta, jer je nedostojan”, istakao je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Filip
28.02.2024-18:56 18:56

dps iz izbora sve losiji i losiju, i na drzavnom i na lokalnom nivou. U Pljevljima su od apsolutne vlasti dosli do statisticke greske. A u parlamentu ce samo vidjeti koliko mali uticaj imaju. Blamaza u najavi