Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

,,Nestranački“ premijer podržao Demokrate

Krivokapić je prije raspisivanja izbora u Nikšiću saopštio da ne podržava nijednu izbornu listu, ali nedugo nakon toga njegova savjetnica za ekonomska pitanja osnovala je pokret koji se integrisao u listu koju predvode Demokrate.

Premijer Zdravko Krivokapić uključivanjem u konferenciju za novinare nosioca liste koalicije ,,Mir je naša nacija“ Moma Koprivice prekršio je obećanje dato građanima da neće podžrati niti jednu izbornu listu na izborima u Nikšiću.

Krivokapić se na Cetinju 28. januara javno obavezao da on i njegovi ministri neće biti dio dio partija ili političkih pokreta niti ih podržavati.

Povod za onlajn uključenje Krivokapića na konferenciji za novinare Demokrata, održanoj u utorak, bio je da podrži stavove te stranke o navodnom napadu pripadnika auto-kolone patriotskih organizacija na starca Branka Mušikića u Župi.

-Građani Nikšića, ja kao Nikšićanin, a sticajem okolnosti i kao premijer, dijelim sa svim građanima Crne Gore zabrinutost zbog nemilih dešavanja kada je došlo do povrede mladića Trebješanina i starca Mušikića. Pozivam vas da se, kao što je u tradiciji Nikšića, vratite svojim načelima u kojima dominira sloga i zajedništvo, jer ćemo se sretati u ljubavi i radosti i nakon ovih izbora – kazao je Krivokapić u onlajn uključenju na konferenciji za novinare koju je organizovala Demokratska Crna Gora povodom dešavanja u Župi.

Premijer Krivokapić nije tom prilikom osudio ozbiljno ranjavanje člana Savjeta mladih DPS-a Mirka Kontića za što je osumnjičen Radomir Toljić blizak koaliciji stranaka oko DF-a. Nikšićka policija je nezvanično povodom tog slučaja saopštila da napad nema politički niti nacionalni predznak.

Krivokapić je i saopštio da izbori treba da budu praznik demokratije, a ne bijesa i arogancije.

– Pozivam nadležne da što prije procesuiraju ove slučajeve i time dokažu da institucije brinu o građanima. Ja kao premijer insistiram na preventivno djelovanje institucija. Sloboda izbora je lično pravo, a ovi izbori treba da budu istinski dokaz demokratije. Nadam se da je to u Nikšiću, slobodarskom gradu, oduvijek bilo tako i ubuduće da će biti tako – poručio je Krivokapić ne pominjući slučaj ranjavanja Mirka Kontića iako je javnost bila obaviještena o tom slučaju.

Osim Krivokapića na konferenciji su govorili Momo Koprivica, nosilac liste „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“ i Gordana Radović, čelnica građanskog pokreta „Ne damo Nikšić“ i savjetnica premijera.

Krivokapić je prije raspisivanja izbora u Nikšiću saopštio da ne podržava nijednu izbornu listu, ali nedugo nakon toga njegova savjetnica za ekonomska pitanja osnovala je pokret koji se integrisao u listu koju predvode Demokrate.

Osim Krivokapića, u predizbornu kampanju se ranije direktno uključio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Aleksandar Stijović koji je zajedno sa Radović u nikšićkoj mjesnoj zajednici Grahovo, u okviru predizborne kampanje, predstavio razvojne projekte iz oblasti poljoprivrede.

Premijerovo uključenje u pres Demokrata, aktivno učešće Stijovića u kampanju u Nikšiću, zajednička lista premijerove savjetnice i Demokrata, kao i zajednički sastanak predsjednika Skupštine i Vlade sa episkopom i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikijem, na kojem su najavljene ,,promjene u Nikšiću“,najava su čvršće političke saradnje Bečića i Krivokapića.

To je i zvanično potvrđeno kroz seriju PR tekstova koje su kao politički marketing u Danu objavile Demokrate najavljujući prekompoziciju na političkoj sceni kroz zajednički nastup Krivokapićevog pokreta i Demokratske Crne Gore, prvo u Nikšiću, a potom i na budućim lokalnim i parlamentarnim izborima.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
05.03.2021-08:15 08:15

Niksic -Krivokapic-Becic-Abazovic Pokazat ce. vrijednost svoju moja procjena ni 6% Niksicana Nemaju podrske !! -Daka Davidovic 25% Niksicana Daka Ce ih pocerati tamo gde im je mjesto ! Evropski Niksic + DPS+SDP 69% Niksicana -Crnogorski Niksic Najbolji su Najbolji!!!