Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Neprihvatljivo da Abazović dojave o bombama koristi za davanje izjava kojima optužuje opoziciju

''Nadležni bezbjednosni organi dužni su da se predano posvete hitnom otkrivanju identiteta pošiljaoca prijetnji i svojim ažurnim djelovanjem presudno doprinesu smirivanju javnosti i otkrivanju zakulisne pozadine ovih nemilih događaja''

Neprihvatljivo je da nelegitimni premijer ova uznemirujuća dešavanja, unaprijed i bez bilo kakvih dokaza, koristi za davanje populističkih i prizemnih izjava kojima optužuje opoziciju da na ovaj način želi da izazove haos i pometnju u društvu, poručili su iz Građanske inicijative “21. maj” a povodom prijetećih mejlova o postavljenim bombama koji su dospjeli na adrese obrazovnih ustanova u Crnoj Gori.

“Ovih dana svjedočimo nizu prijetećih i uznemirujućih poruka o postavljenim bombama u školama širom Crne Gore. Nadležni bezbjednosni organi dužni su da se predano posvete hitnom otkrivanju identiteta pošiljaoca prijetnji i svojim ažurnim djelovanjem presudno doprinesu smirivanju javnosti i otkrivanju zakulisne pozadine ovih nemilih događaja”, saopšteno je iz “21. maja”.

Za sada, prema njihovim riječima, je nesumnjivo da je “bezbjednost učenika ugrožena” sve dok se ne otkriju počinioci i motivi ovih prijetnji.

“U suprotnom, ukoliko nadležni organi nijesu u stanju da pravovremeno otkriju izvore napada kojima se uporno sije strah među učenicima i nastavnim osobljem, ometa redovna školska nastava i proizvodi stanje konstantnog stresa onda je logično da građani konstatuju da su nezaštićeni i da vlasti nemaju sposobnosti da se nose sa ovom zabrinjavajućom i učestalom pojavom”, dodaju iz “21. maja”.

Istovremeno, kako dalje ističu, neprihvatljivo je da nelegitimni premijer ova uznemirujuća dešavanja, unaprijed i bez bilo kakvih dokaza, kako kažu,  “koristi za davanje populističkih i prizemnih izjava kojima optužuje opoziciju da na ovaj način želi da izazove haos i pometnju u društvu”.

“Time još jednom potvrđuje da je, bez ikakvih skrupula, spreman da sve prijeteće i uznemirujuće događaje koristi u dnevno-političke svrhe i to na način kojim se podstiče neodgovorna i politikantska retorika”, zaključuju iz GI “21. maj”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve