Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Nedžad Drešević napustio Bošnjačku stranku: Politika partije nejasna i dezorijentisana

Prema njegovim riječima od Kongresa 2021. godine politika Bošnjačke stranke je nejasna i dezorijentisana, i kao takva često pogubna i za sami narod koji predstavlja

Jedan od osnivača Bošnjačke stranke dr Nedžad Drešević napustio je tu stranku. On je o svojoj odluci obavijestio večeras Glavni odbor stranke.

“Član sam Bošnjačke stranke od 2006. godine, tj. od njenog osnivanja. Nesebično sam davao doprinos ideji stranke i radio, koliko sam mogao, znao i umio na tome da Bošnjaci budu ravnopravni građani sa svim drugima prije svega u Tuzima, Podgorici, ali i na nivou čitave Crne Gore. U posljednjim godinama rada partije, ne prepoznajem zalaganja za koja smo se istinski i zajednički borili rahmetli Rafet Husović, Kemal Purišić, Amer Halilović, Osman Nurković i mnogi drugi osnivači Bošnjačke strank”, naveo je u ostavci Drešević.

Prema njegovim riječima od Kongresa 2021. godine politika Bošnjačke stranke je nejasna i dezorijentisana, i kao takva često pogubna i za sami narod koji predstavlja.

“U toku prošle godine sam zbog dubokog neslaganja sa politikom koju vodi aktuelno rukovodstvo partije na čelu sa Ervinom Ibrahimovićem podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva BS, a danas to činim na sve druge funkcije unutar BS-a, kao i na članstvo u stranci. Molim sekretarijat Bošnjačke strane da me izbriše iz evidencije članstva”, poručio je Drešević.

On je osnivač Bošnjačke stranke, raniji potpredsjednik stranke, član Predsjedništva od osnivanja partije, poslanik u Skupštini Crne Gore u jednom mandatu, predsjednik odbora na nivou Glavnog grada Podgorica od osnivanja 2006. do 2020. godine, odbornik u Skupštini Glavnog grada u četiri mandata, kao i odbornik u Skupštini opštine Tuzi u tri mandata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
26.02.2024-22:34 22:34

Veliko Bravo..Ibrahimovic..se udruzio sa koljacima vaseg naroda..ne zeli vise sa Crnogorcima..iako su DPS osudili genocid u Srebrenici…cak je gospodin Djukanovic..licno bio..tamo..na sjecanje..i masakar vaseg naroda..Ovo je teska sramota..za vas narod..da vodja bosnjacke strane predje na stranu cetnika antidrzavnika..

FIKRO
26.02.2024-22:48 22:48

U maloj Drzavi CG dijelimo stranke po nacionalnosti -Srpska-Bosnjacka -Albanska-Hrvatska -Crnogorska To je za svaku osudu i to nije zdravo ni za jedan narod da se dijele partije po nacionalnosti ! Nijedna partija ne moze zamijenit -DPS -Jedina partija svih NARODA I NACIONALNOSTI i svaki njihov clan je Skolovan-svih nacija i bori se protiv tog zlaa naconalizma -!!!

Vinuška
26.02.2024-23:53 23:53

Počela je velika igranka, svi polako otvaraju karte. Rusija je otvoreno priprijetila i izgleda da ćemo konačmo nakon tri godine imati rasplet. Nadajmo se sa najmenje što je moguće posljedica. Nije za optimizam, ali se makar otkrivaju stvari za one koji su već neko vrijeme ćoravi ili ne žele da vide šta se dešava.