Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Nedović: Vlada pokazala još jednom sposobnost za brzo rješavanje izazova

Vlada Crne Gore je postigla dogovor s prosvjetnim radnicima, što predstavlja značajan korak naprijed u rješavanju statusa ove veoma važne grupe, ocijenila je poslanica  Pokreta Evropa sad (PES) Jelena Nedović

Vlada Crne Gore je postigla dogovor s prosvjetnim radnicima, što predstavlja značajan korak naprijed u rješavanju statusa ove veoma važne grupe, ocijenila je poslanica  Pokreta Evropa sad (PES) Jelena Nedović.

Nedović navodi da bez obzira na to što od samog formiranja Vladi nije bilo omogućeno potpuno posvećivanje realizaciji programa koji je, kako kaže, bio temelj njenog predizbornog obećanja, prije svega zbog naslijeđenih problema iz prethodnog tehničkog mandata, Vlada je prema njenim riječima, na ovaj način pokazala spremnost za dijalog i brzo rješavanje zahtjeva građanki i građana Crne Gore.

“Želim da naglasim da su pritisci inicijalno započeli naslijeđenim problemima, neprekidnim pritiscima, pokušajima odlaganja ili prekidanja popisa, sumnjivom prirodom granskih ugovora, među kojima je bio i granski kolektivni ugovor koji je prethodna Vlada potpisala sa Sindikatom prosvjete. S obzirom na to da je obrazovanje prioritet ove Vlade, koja je svjesna degradiranog stanja u oblasti obrazovanja i štete koju bi štrajk mogao prouzrokovati djeci, rješavanje ovog problema postalo je imperativ. Zbog toga je u veoma kratkom roku došlo do usaglašavanja sporazuma koji će voditi ka zakonskom rješenju za trajno rješavanje statusa koji prosvjetni radnici imaju u društvu”, istakla je ona.

U ovom izazovnom periodu, prema riječima Nedović, Vlada je sagledala sve mogućnosti koje neće ugroziti cjelokupan finansijski sistem Crne Gore i sa dužnom pažnjom razmotrila zahtjeve, “u cilju dolaska do rješenja, koje će popraviti status jednog dijela njenih stanovnika, bez ugrožavanja budućnosti svih njenih građana i građanki.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve