Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nedović: Niti sam prekršila Statut, niti odluku GO, Spajića podržavam

''Poslanički status koji sam ostvarila na listi PES-a, a na predlog Alternative, jeste obaveza da upravo i dalje zastupam one stavove i ideje zbog kojih sam i prihvatila da budem kandidat za poslanika'', saopštila je Nedović

Poslanica Pokreta Evropa sad (PES) i bivša članica Alternative Crne Gore Jelena Nedović tvrdi da nije prekršila statut, niti odluku Glavnog odbora Alternative kada je odlučila da podrži mandatara Milojka Spajića.

“Poslanički status koji sam ostvarila na listi PES-a, a na predlog Alternative, jeste obaveza da upravo i dalje zastupam one stavove i ideje zbog kojih sam i prihvatila da budem kandidat za poslanika”, saopštila je Nedović.

Naime, kako je navela, program Evropa sad 2, koji će unaprijediti standard povećanjem penzija i plata, kao i odgovorna borba protiv kriminala, kako kaže, “jesu teme koje su građanima prioritet”.

“Takođe, niti sam prekršila statut, niti odluku Glavnog odbora, jer to Alternativa nema. Na kraju, ono što se vješto izbjegava reći, a to je da nisam ja usamljena u svom stavu podrške u grupi građana bila, već jedan od osnivača Alternative i cijeli podgorički tim je stao uz mene. Imam svoje mišljenje, koje je kompatibilno sa stavom organa PES-a, da Spajiću treba dati šansu u sprovođenju reformi”, navela je ona.

Takođe, kako ukazuje, postojala su različita mišljenja i među ljudima koji su je predložili.

“Što je za mene apsolutno razumljivo, iako sam bila meta nekorektnih napada od onih koji misle drugačije”, dodala je Nedović.

Navodi da koliko je potrebno da dobijemo novu Vladu “vidimo danas”.

“Svaka vrsta opstrukcije i odugovlačenja, te produženje ove agonije, nije dobro za društvo i procese. Ne mogu da shvatim da neko iz opozicije kaže da neće podržati neophodne reforme. A one se odnose na sve građane ove države”, istakla je Nedović.

Moramo, kaže, zaustaviti odliv mladih ljudi i stvoriti uslove da se vraćaju, a i da ostaju.

“Ovdje se radi o opštem interesu. I kod mene je prelomio opšti interes, a ne interes pojedinaca ili grupe. Od reformi koji planira ova Vlada, svima nama će biti bolje. Duboko vjerujem u to. Šansa se mora dati. Na kraju, imamo izbore za četiri godine. Neka građani presude, podrže ili kazne”, zaključila je Nedović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve