Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Nedović: Nema govora o političkoj korupciji, nijesu BS svi Bošnjaci u Crnoj Gori, niti su ZBCG svi Srbi u Crnoj Gori

Ističe da nije izdala, niti će ikada izdati niti jedan temeljni princip na kojem počiva Alternativa

Poslanica sa liste Evropa sad Jelena Nedović ističe da nije izdala Alternativu i njene političke prinicipe, te da nema govora o političkoj korupciji.

“Sa žaljenjem i razočaranjem primjećujem da se po ko zna koji put priča o platama, penzijama, ogrijevu i dolazećim septembarskim troškovima mijenja pričom o brutalnoj kapmanji, koja valjda za cilj ima vršenje pritiska na mene. Da li sam ja izdala Alternativu? NE! Alternativa nije jedan čovjek, Alternativa su principi, za bolje pravednije društvo, za društvo socijalne sigurnosti, jednakih šansi i slobodnih mišljenja uvjerenja. Alternativa su sve osobe koje mi spontano i iskreno na različite načine pružaju podršku svih ovih dana, i koji su mi vjetar u leđa da istrajem u borbi za zajedničko dobro”, navela je Nedović, prenosi Portal RTCG

Ističe da nije izdala, niti će ikada izdati niti jedan temeljni princip na kojem počiva Alternativa.

“Naprotiv, kao i do sada, beskmpromisno ću se zalagati za sve temeljne vrijednosti za koje sam se i sama borila proteklih godina”, poručuje Nedović.

Tvrdi i da nije korupmirana.

“Da li sam politički korupmirana? NE! Da nije tužno bilo bi smiješno. Priča o političkoj korupciji kad neko slobodno iznosi ono što misli je naslijeđena matrica mračnih vremena. Znaju građani/ke odlično, kome ta priča ide u prilog. Podsjećam, da će veću platu, penziju i bolju zaštitu prava radnika kroz program Evropa sad 2, ostvariti i birači, PES-a, ZBCG-a, Demokrata, BS, AA, DPS, HGI i svih drugih političkih subjekata, kao i onih što su se opredijelili da ne iskoriste biračko pravo, a što je moja osnovna preokupacija, i zbog čega sam uostalom ušla u politiku”, kazala je Nedović.

Odgovorila je i na pitanje da li je za nju Bošnjačka stranka prihvatljiv partner.

“Moje mišljenje o BS-u je ostalo nepromijenjeno. Suvišno je ponavljati opšte poznatu argumentaciju. Međutim, uvažavam činjenicu da je BS legitimni predstavnik građana/ki koji su njih birali na izborima. Isti princip je potrebno primijeniti i na ZBCG. Želim da podsjetim, niti su BS svi Bošnjaci u Crnoj Gori, niti su ZBCG svi Srbi u Crnoj Gori, ali svi bez izuzetka zalužuju dostojanstven život”, kazala je Nedović.

Poziva još jednom, sve aktere trenutne političke scene, da pruže iskrenu ruku saradnje, mandataru Spajiću.

“Te da mu konačno, lišeni političkih kalkulacija, brzim i efikasnim dogovorom omogućimo da ispuni obećanja koja je dao Crnogorcima, Srbima, Bošnjacima, Hrvatima, I svim drugim našim manjebrojnim narodima. Sve drugo je zamajavanje, ovoga napaćenog naroda, o kojem niko ne razmišlja, nego kojem se po ko zna koji put baca prašina u oči”, poručuje Nedović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve