Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

NAU: Hoćemo da vjerujemo da će Milatović umjesto za srpski svet raditi za Evropu

S druge strane, iz NAU su zahvalili dosadašnjem predsjedniku gospodinu Milu Đukanoviću na dugogodišnjoj plodotvornoj međusobno korisnoj saradnji s predstavnicima Albanaca u Crnoj Gori

Nacionalna albanska unija ( NAU ) čestitala je kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću, kako su naveli, na “munjevitoj demokratskoj pobjedi na jučerašnjim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori”.

“Mi smo još na Izbornoj skupštini naše partije, u novembru prošle godine, rekli da ćemo pomno pratiti hod nove Evrope sad na crnogorskoj političkoj sceni i da ćemo biti spremni na saradnju s njom, ukoliko joj djela budu ličila na ime. Istini za volju, nijesmo ohrabreni izlivima pobjedničkog slavlja pristalica Milatovića u kolonama automobila ulicama crnogorskih gradova, sa trobojkama i tri uzdignuta prsta. Hoćemo da vjerujemo da njega neće zavarati niti podrška srpskog tabora, niti podrška vojvode Šešelja s društvom i da će, umjesto za “srpski svet”, kako mnogi kažu, raditi za Evropu i mjesto Crne Gore među državama zapadne civilizacije”, saopšteno je iz NAU.

S druge strane, iz NAU su zahvalili dosadašnjem predsjedniku gospodinu Milu Đukanoviću na dugogodišnjoj plodotvornoj međusobno korisnoj saradnji s predstavnicima Albanaca u Crnoj Gori.

“Mora se istaći i ovom prilikom da su strateški projekti moderne Crne Gore ostvarivani pod njegovim pragmatičnim državničkim vođstvom. Bez njega ne bi bilo njene nezavisnosti, članstva u NATO-u, približavanja vratima EU i spremnosti na dobre odnose sa susjedima u novoj balkanskoj zbilji”, ističu iz NAU.

Prema njihovim riječima, priznavanjem nezavisnosti Kosova 2008. godine, Đukanović je postao i ostao istinski prijatelj Albanaca u regionu.

“Potvrdila je to i njihova jučerašnja podrška gospodinu Đukanoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora, koja, ipak, nije bila dovoljna. NAU se nada da će i novi predsjednik Crne Gore g. Milatović njegovati njena demokratska dostignuća i biti spreman da s Albacima u Crnoj Gori i u okruženju, uspostavi redovne partnerske odnose i saradnju, u korist evropskog puta i prijateljskih međususjedskih odnosa Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve