Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Namjere obznanio dr Boljević: Krivokapić želi da posjeti Moskvu na dan za koji je rekao da ga ne treba slaviti

Samo godinu ranije Krivokapić je rekao mi više ne treba da slavimo 9. maj

Želja premijera Zdravka Krivokapića je da u prvu zvaničnu posjetu Rusiji pođe 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom – isti onaj datum za koji je sam rekao da ne treba da ga slavimo.

Tu premijerovu zamisao obznanio je član pregovaračkog tima za nabavku vakcine iz Rusije Sergej Boljević, gostujući na TV Vijesti.

“Ja sam predložio premijeru da posjeti Mosku jer bi to bio dobar impuls za crnogorsko-ruske odnose. On je to prihvatio i čak je predložio da to bude 9. maj. Ruska Vlada sada treba da uputi poziv, mislim da će to sve biti… Posjeta premijera Rusiji pogotovo na Dan pobjede, koja je svetinja za Rusiju, a znamo i da je Crna Gora učestvovala u tom antifašističkom pokretu, biće novi nivo crnogorsko-ruskih odnosa koji moraju da budu unaprijeđeni”, rekao je Boljević.

Samo godinu ranije Krivokapić je, na proslavi povodom izbora Marka Carevića za predsjednika Opštine Budva, blago rečeno umanjio značaj 9. maja.

“Jučerašnji i današnji dan je dan pobjede i mi više ne treba da slavimo 9. maj nego 23. i 24. septembar jer se desila nova pobjeda. Ta nova pobjeda treba da udahne novi duh čitavoj Crne Gori da mi jednom prestanemo da se svađamo, nadgornjavamo nego da budemo u takmičenju ko je bolji domaćin”, kazao je u septembru prošle godine Krivokapić, tada mandatar za sastav nove Vlade.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Falkon
24.03.2021-15:10 15:10

Šta će četnički nastrojeni Premijer na taj dan tamo, pitam se?

Nikola
25.03.2021-04:42 04:42

I rusi su goveda taman ka i ovi cetnici odje. Nema tu razlike ama bas nikake.