Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nakon gubitka Budve, članstvo počinje da sumnja u Bečića

Sjednica Skupštine opštine Budva ponovo je prekinuta u ponedeljak kada je osam odbornika Demokrata napustilo zasijedanje jer je sa dnevnog reda skinut njihov zahtjev da dvije zelene površine, park u turističkom naselju Slovenska plaža i parcela ispred TQ Plaze, budu zaštićene od gradnje

Slogan „pobjede, a ne podjele“ koji lider Demokrata Aleksa Bečić toliko često potencira, je izgleda u potpunoj suprotnosti od njegove trenutne stranačke politike, jer je postalo evidentno da je rukovodstvo uspjelo u kratkom periodu tvrdogalvom politikom izoluje stranku od svih ostalih političkih subjekata, piše Standard. Nakon što su Demokrate napustile sjednicu SO Budva u ponedeljak jer nije podržan njihov zahtjev, stvari u Bečićevoj partiji stoje ovako – u Budvi se više ne pitaju gotovo ništa, izgubili su povjerenje koalicionog partnera URE, a situacija u Kotoru je dovela do otvorenih podjela u stranci kojoj sve više pada popularnost.

Bečić

Sjednica Skupštine opštine Budva ponovo je prekinuta u ponedeljak kada je osam odbornika Demokrata napustilo zasijedanje jer je sa dnevnog reda skinut njihov zahtjev da dvije zelene površine, park u turističkom naselju Slovenska plaža i parcela ispred TQ Plaze, budu zaštićene od gradnje.

Nakon toga lider Demorkata Aleksa Bečić ironično je na svojoj Facebook stranici „čestitao formiranje nove koalicije u Budvi“, aludirajući na to što su DF i DPS glasali protiv predloga Demorkata. Lider budvanskog odbora Demokrata, i bivši predsjednik opštine, Dragan Krapović poručio je da će razmotriti učešce u vladajućoj koaliciji, ali, kako saznaje Standard od više izvora iz Demokrata, do napuštanja lokalne vlasti teško da će doći.

„Nakon dešavanja u Budvi sve je više ljudi u Demokratama koji smatraju da je lider stranke Aleksa Bečić kriv za ovako tvrdoglavu politiku koja vodi u izolaciju stranke. Teško da će Demokrate raskidati koaliciju u Budvi. Većina funkcionera i odbornika su potajno protv toga, znaju da DF neće uću u vlast sa DPS-om. Ne mogu se u istu ravan stavljati lokalne stvari oko kojih su DF i DPS saglasni i nešto na državnom nivou“,potvrđeno je Standardu iz dobro upućenih izvora iz Demokrata. Takođe, pojedinci iz Demokrata, ali i drugih koalicionih partnera u vladajućoj koaliciji u Budvi, zamjeraju Demokratama na “ovako tvrdoglavoj politici”.

Međutim, kako nam je rečeno, Budva je, kako smatraju pojedini funkcioneri Bečićeve stranke, samo posljednja tačka u „političkom djelovanju koje starnku vodi u potpunu izolaciju“.

„Kotor je izgubljen a sad i Budva. Vladimir Jokić je u otvorenom sukobu sa Bečićem i on u Kotoru vodi nezavisnu politiku. Na Kongresu nije želio potpredsjedničko mjesto i pitanje je da li će nakon dešavanja u Budvi moći da se zaustavi ta unutrašnja tenzija“, rečeno je Standardu.

Još pred Kongres je bilo jasno da će Bečić i “siva eminencija” stranke, generalni sekretar i poslanik Boris Bogdanović, morati dobro da se potrude da zadovolje razočarane visoke funkcionere.

Kako nam je potvrdilo više izvora iz Demorkata, desilo se suprotno – pored toga što je stranka ostala bez maltene ikakvog uticaja u Kotoru i Budvi, dio visokih funkcionera je sve više nezadovoljno i politikom na državnom nivou.

„Veliki broj članova ga krivi za neuspjeh protesta koje su sprovodili paralelno sa pokretom „Odupri se 97.000”, ali i zbog toga što je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović odbio ponudu za ulazak u predizbornu koaliciju koju bi predvodila Demokratska Crna Gora. Ne mogu svi biti u zabludi a da su samo Bečić i Bogdanović u pravu, to više ne prolazi tako lako“, rečeno je Standardu.

Ako svemu ovome dodamo otvoreni sukob sa DF-om koji traje više godina, kao i da dio funkcionera Demokrata smatraju da se Bečić, pod uticajem Bogdanovića, olako odrekao nacionalnog koncepta, jasno je da je Bečićeva stranka daleko od pobjeda i sve više slabi pod teretom podjela protiv kojih tako glasno pričaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve