Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Na Cetinju predata Izborna lista ”Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora”

Kako su naveli, izbornu listu ''Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora'' čini neformalna grupa građana čiji je cilj da do kraja ove decenije, po kvalitetu života građana, Cetinje postane ubjedljivo najbolja opština u Crnoj Gori i jedan od najboljih, najpoznatijih i najpoštovanijih regiona Evrope i svijeta

Grupa građana i Dragan Hajduković danas su u podne na Cetinju predali izbornu listu „Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora“. Ime liste je ustvari ime razvojnog projekta koji omogućava brzi ekonomski i društveni preporod opštine Cetinje.

Kako su naveli, izbornu listu „Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora“ čini neformalna grupa građana čiji je cilj da do kraja ove decenije, po kvalitetu života građana, Cetinje postane ubjedljivo najbolja opština u Crnoj Gori i jedan od najboljih, najpoznatijih i najpoštovanijih regiona Evrope i svijeta.

“Najkraće, naša vizija ekonomskog i društvenog preporoda opštine Cetinje je da se projekat “Ekološka država”, koji ni poslije tri decenije još nije započet, pokrene i ostvari u malom, na teritoriji opštine Cetinje. Vjerujemo da će takav uspjeh Cetinja biti dovoljan da nam se pridruži čitava Crna Gora, da zajednički stvorimo izuzetno kvalitetnu državu kojoj se svijet divi i koju vole i kojom se ponose svi njeni građani”, naveo je Hajduković.

Kako je objasnio, projekat „Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora“ je realno ostvarljiv zato što u Evropi i svijetu postoje moćne snage koje ozbiljnim, vizionarskim i kreativnim radom, možemo pridobiti za naše saveznike.

To su snage od nekoliko stotina miliona građana svijeta koji se bore za opstanak čovječanstva, opstanak koji je ugrožen zastrašujućim rastom zagađenja vode, zemlje hrane i vazduha i galopirajućim klimatskim promjenama pokrenutim bezumljem naše „civilizacije“.

“U tim, iako ih ne treba idelizovati, realno najumnijim i najhumanijim snagama čovječanstva se nalaze: Mnogi veliki naučnici i vrhuski stručnjaci iz raznih oblasti, mnoge slavne ličnosti (pjevači, glumci sportisti…), brojni donatori (donacije na svjetskom nivou su blizu sume od 1000 milijardi dolara godišnje), ekološki i društveno odgovorni investitori koji, bez obzira što čine mali dio ukupng svjetskog kapitala, raspolažu sa nekoliko desetina hiljada milijardi dolara”, dodao je Hajduković.

Ove snage su, kako je naglasio “naš prirodni saveznik koji može da nam obezbijedi potrebno znanje, donacije, društveno odgovorni kapital i veliki svjetski publicitet”.

On je naveo da bi bez tih snaga brzo ostvarenje projekta bilo nemoguće.

Građani opštine Cetinje će biti detaljnije upoznati sa projektom tokom intenivne tronedeljne kampanje.

“Tokom poslednjih 30 godina Cetinje je dovedeno na prag nestajanja. Poslednji je trenutak da se uspravimo, da našu sudbinu uzmemo u naše ruke i krenemo putem ekonomskog i društvenog preporoda. Potpuno smo sigurni da u ovom malenom raju mi i naši potomci možemo živjeti ponosno, dostojanstveno i bogato i da ovaj naš kutak planete Zemlje može postati toliko dobar, da ga mnogi umni i humani građani svijeta doživljavaju kao svoju drugu domovinu”, zaključio je Hajduković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve