Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mustafić imenovan za predsjedavajućeg regionalnog Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća

Na 11. sjednici Ureda koji obuhvata sva bošnjačka vijeća iz regiona sa javnim ovlašćenjima, Mustafić je preuzeo predsjedavanje od prof. dr Misale Pramenković, predsjednicie Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić imenovan je na poziciju predsjedavajućeg regionalnog Ureda za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća, na period od dvije godine, saopšteno je iz Bošnjačkog vijeća.

Na 11. sjednici Ureda koji obuhvata sva bošnjačka vijeća iz regiona sa javnim ovlašćenjima, Mustafić je preuzeo predsjedavanje od prof. dr Misale Pramenković, predsjednicie Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji.

“Izbor za predsjedavanje Uredom koji obuhvata krovne organizacije Bošnjaka u svim državama regiona- predstavlja priznanje i obavezu, za naše Bošnjačko vijeće, mene lično, kao i za našu državu Crnu Goru,u kojoj je bošnjački narod autohton i utemeljen, i čini njenu društvenu realnost. Vjerujem da ćemo kroz naše dalje povezivanje jačati i odnose država u kojima živimo, u svim društvenim sferama, i doprinjeti ukupnoj euro-atlanskoj integraciji regiona”, kazao je Mustafić.

Mustafić je zahvalio prof. dr Misali Pramenković na dosadašnjem vođenju Ureda i dobrim rezultatima u njegovom pozicioniranju i artikulaciji bošnjačkih nacionalnih interesa u ukupnom regionalnom ambijentu.

Ured za koordinaciju obuhvata bošnjačka vijeća iz Bosne i Hercegovine (Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca), Crne Gore (Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori), Srbije (Bošnjačko nacionalno vijeće), Hrvatske (Koordinacija bošnjačkih županjskih vijeća), Sjeverne Makedonije (Bošnjačko nacionalno vijeće), SAD i Kanade (Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike) i Kosova (bošnjački predstavnici u Konsultativnom vijeću zajednica pri Uredu predsjednice Kosova).

Svako vijeće zastupljeno je sa po dva člana u Uredu, a iz Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, osim Mustafića, predstavnik je i Mirsad Rastoder, predsjednik Izvršnog odbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve