Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Poklon knjige CEKUM-a za kancelariju Bošnjačkog vijeća

U razgovoru sa čelnicima Bošnjačkog vijeća, predsjednikom Suljom Mustafićem i predsjednikom Izvršnog odbora Mirsadom Rastoderom ocijenjeno je da, u proteklom periodu, ostvarena dobra saradnja i respektabilno unaprijeđena djelatnost CEKUM-a

Direktor Centra za kulturu manjina u Crnoj Gori (CEKUM) Salko Luboder uručio je kancelariji Bošnjačkog vijeća u Podgorici, reprezentativna izdanja ove ustanove, saopšteno je iz Bošnjačkog vijeća.

U razgovoru sa čelnicima Bošnjačkog vijeća, predsjednikom Suljom Mustafićem i predsjednikom Izvršnog odbora Mirsadom Rastoderom ocijenjeno je da, u proteklom periodu, ostvarena dobra saradnja i respektabilno unaprijeđena djelatnost CEKUM-a .

“Ova institucija je značajno podigla prezentiranje najvrednijih segmenata kulture manjebrojnih naroda, kroz afirmaciju istaknutih stvaralaca i umjetnika iz sfere književnosti, muzike, slikarstva, kao i folklora. Bošnjačko vijeće podržava afirmisanje kulturnog nasljeđa Bošnjaka, kao i svih drugih naroda u Crnoj Gori, kao i kreativno uspostavljanje međusobnog dijaloga među kulturama i kulturnim stvaraocima”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve