Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Mustafić: BS će se zalagati za punu valorizaciju potencijala Starog Bara i Mrkojevića

Bošnjačka stranka će se založiti za afirmaciju i realizaciju ključnih razvojnih prioriteta u Baru, koji se nalaze i u njenom izbornom program, poručio je politički direktor Bošnjačke stranke i poslanički kandidat Suljo Mustafić

Bošnjačka stranka će se založiti za afirmaciju i realizaciju ključnih razvojnih prioriteta u Baru, koji se nalaze i u njenom izbornom program, poručio je politički direktor Bošnjačke stranke i poslanički kandidat Suljo Mustafić.

Mustafić

On je istakao da će BS inicirati podršku realizaciji proširenja i rekonstrukcije magistralnih puteva u ovoj opštini, a fokus će biti i na valorizaciji kulturnih i turističkih potencijala Starog Bara i Mrkojevića.

“Bošnjačka stranka će, kroz sredstva iz kapitalnog budžeta, inicirati podršku projektu proširenja i rekonstrukcije regionalnog i medjunarodnog putnog pravca Bar–Skadar, dionica preko Mrkojevića. Riječ je o veoma prometnom putnom pravcu preko Mrkojevića koji povezuje Bar i Crnu Goru sa Albanijom. Potrebo je uraditi projekat rekonstrukcije, finansirati eksproporijaciju zemljišta i uraditi njegovo proširenje i sanaciju. Projekat otvara novu perspektivu turističkog i poljoprivrenog razvoja Mrkojevića i ukupno bolje povezanosti Bara sa Skadrom”, rekao je Mustafić.

Napomenuo je da će BS takođe inicirati podršku projektu, sanacije proširenja i rekonstrukcije putnog pravca Bar-Sutorman-Virpazar, kao alternativnog putnog pravca koji povezuje Bar i Podgoricu. Kako je istakao, projekat je važan i za saobraćajno povezivanje i valorizaciju turističkih potencijala ruralnog područja Bara.

“Iniciraćemo i punu valorizaciju kulturnih i turističkih potencijala Starog grada i Starog Bara. Tražićemo prioritetno donošenje novih prostorno-planskih dokumenata i otvaranje mogućnosti za oživljavanje i revitalizaciju Starog grada. Smatramo da treba omogućiti potencijalnim investitorima da ulože sredstva u obnovu pojedinih repernih objekata i njihovo stavljanje u turističku funkciju. Podržaćemo te incijative uz insistiranje na očuvanju svih vrijednosti ambijenta i stručnoj obnovi arhitektonskog nasljeđa – mediteranske i orijentalne arhitekture”, rekao je Mustafić.

U oblasti poljoprivrede, Bošnjačka stranka će podržati još veća ulaganja, posebno kada je u pitanju maslinarstvo.

“Radićemo na jačanju kapaciteta maslinarskih udruženja, formiranju klastera, unaprijeđenju tehnologije, proizvodnje, pakovanja i prerade. Iniciraćemo izgradnju putne infrastrukture u maslinjacima i njihovu punu zašttitu. Podržaćemo projekat dovršetka Kuće maslina u Starom Baru i davati punu podršku turističkim i poljoprivrednim manifestacijama, kao što je “Maslinijada”, sa ciljem promocije poljoprivrede, turizma i kulturnog nasljeđa”, poručuje Mustafić.

Takođe, navodi da će Bošnjačka stranka podržavati projekat izgradnje islamskog vjerskog objekta-džamije u Novom Baru. Preko naših predstavnika iniciraćemo određivanje lokacije i dobijanje građevinskih i svih drugih neophodnih saglasnosti za izgradnju ovog objekta bitnog za zadovoljenje vjerskih potreba više hiljada muslimana koji žive na području Novog Bara”, zaključio je Mustafić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve