Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Mugoša: U EU moramo ući kao država sa kvalitetnim sadržajem

Mugoša dodaje da se sve navedeno pokušava “zamaskirati pričom o EU”.

Potpredsjednik i poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša ukazao je na društvenoj mreži X da “živimo realnost u kojoj svjedočimo afirmaciji retrogradnih poriva, konstantnom zapljuskivanju javnosti mitomanijom i istorijskim revizionizmom, svjesnom urušavanju progresivne supstance društva, projektovanom aktuelizovanju tema koje se tiču zastava (simbola) i državljanstva…”.

On je ukazao da su za to isključivo ili u najvećoj mjeri odgovorni oni koji vrše vlast.

“Da li pričamo o ekonomiji, poljoprivredi, investicijama, turističkoj sezoni, cijenama, socijali, odnosno životnom standardu, stanju u obrazovanju, zdravstvu, sportu, kulturi, ljudskim pravima, diskriminaciji – suštinski i sistemski ne…”, ističe Mugoša.

Mugoša dodaje da se sve navedeno pokušava “zamaskirati pričom o EU”.

On ističe da su imenovanja u pravosuđu, odnosno kompletiranje Ustavnog suda, Sudskog savjeta i izbor VDT-a, kojima su Socijaldemokrate dale kvalitetan i principijelan doprinos, svakako bila neophodna, ali su isto tako “neophodne sistemske i strukturne reforme u brojnim oblastima o kojima se gotovo i ne diskutuje”.

Uz naravno, odgovornost svih relevantnih aktera društva da svojim aktivnostima konstantno doprinose jačanju temeljnih vrijednosti društva odnosno gradjanskog, multietničkog i sekularnog karaktera evropske i evroatlanske Crne Gore, navodi Mugoša.

“U EU, poštovane gradjanke i građani, bi trebali, odnosno morali ući kao država sa sadržajem i to kvalitetnim i istinitim a ne bez sadržaja ili sa falsifikovanim sadržajem”, zaključuje potredsjednik SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
29.01.2024-10:51 10:51

Staliste na stranu cetnika..i njihovog miljenika..Drzavni udar vas nije interesao..tako da Mandic..moze i dalje da vlada i urusava suverinitet drzave CG…
Jako sam razocarana vasom Izdajom..nemam rijeci…