Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Što prije donijeti zakonsko rješenje za osnivanje Alimentacionog fonda

Mugoša navodi da u Crnoj Gori nažalost samo jedna trećina roditelja uredno plaća alimentaciju za svoju djecu, zbog čega je neophodno koncipiranje adekvatnog modela podrške države samohranim roditeljima

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša naveo je da su na predlog SD-a u budžetu za ovu godinu planirana sredstva za početak rada Alimentacionog fonda.

“Zbog toga pozivam koleginice i kolege iz crnogorskog parlamenta da što prije donesemo Zakon kojim ćemo stvoriti normativne pretpostavke za formiranje (osnivanje) Alimentacionog fonda. Civilni sektor je prije nekoliko mjeseci pripremio kvalitetan Nacrt navedenih zakonskih rješenja, zbog čega je neophodno da mi u crnogorskom parlamentu završimo naš dio posla. Vjerujem da oko ove problematike možemo postići konsenzus svih poslanika i poslanika”, ističe Mugoša.

Mugoša navodi da u Crnoj Gori nažalost samo jedna trećina roditelja uredno plaća alimentaciju za svoju djecu, zbog čega je neophodno koncipiranje adekvatnog modela podrške države samohranim roditeljima.

“Formiranje Alimentacionog fonda je od izuzetnog značaja za stabilnost i sigurnost samohranih roditelja i kvalitet života djece. Njihove realne životne probleme neće riješiti politička prepucavanja i teme kojima se od političke pravi pozorišna scena”, zaključuje poslanik SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve