Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mugoša: Političkom bahatošću se ne može u EU

Mugoša je povodom otkazivanja sastank POSP-a a istakao da se političkom bahatošću ne može u EU

Potpredsjednik i poslanik SD-a, Boris Mugoša, koji je i član Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), komentarisao je otkazivanje sastanka POSP-a i to od strane evropskih partnera zbog kako navode “usvajanja kontroverznog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o predsjedniku u Skupštini Crne Gore sinoc, koji je direktno u suprotnosti sa hitnim mišljenjem Venecijanske komisije od 9. decembra i odbijanja poziva EU da se to ne radi”.

Mugoša je povodom otkazivanja sastanka istakao da se političkom bahatošću ne može u EU.

“Ko to ne želi da razumije, doprinosi urušavanju evropskog puta Crne Gore. Priča nekih partija da su proevropske više ne pije vodu kod bilo koje relevantne adrese. Političko blamiranje Crne Gore se nažalost nastavlja zbog antievropskog djelovanja stare, nove, obnovljene i pomirene većine”, navodi potpredsjednik SD-a.

Mugoša zaključuje da je još prije mjesec dana, tokom razgovora predstavnika političkih partija u Parlamentu, ukazao na jasan put izlaska iz duboke političke i i institucionalne krize a to je neizglasavanje neustavnih izmjena Zakona o predsjedniku; dogovor oko deblokade Ustavnog suda kroz inkluzivan proces selekcije kandidata; definisanje termina vanrednih izbora i dogovor oko koncepta Vlade koja će pripremati te izbore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve