Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Ministarstvo ekologije priznalo da je odluka Jočić o naplaćivanju ulaznica nezakonita

On je to kazao odgovarajući na pitanje poslanika SD-a Borisa Mugoše da li je Vlada dala saglasnost Nacionalnim parkovima Crne Gore na izmjenu Odluke o naknadama kojom se van snage stavlja član 12 stav 1 kojim je bilo propisano da se ulaz u nacionalne parkove ne plaća za državne praznike i značajne međunarodne ekološke datume

Državni sekretar u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Danilo Mrdak priznao je danas u Skupštini da je bio prestup naplaćivati ulaz u nacionalne parkove tokom 21. maja, Dana nezavisnosti.

On je to kazao odgovarajući na pitanje poslanika SD-a Borisa Mugoše da li je Vlada dala saglasnost Nacionalnim parkovima Crne Gore na izmjenu Odluke o naknadama kojom se van snage stavlja član 12 stav 1 kojim je bilo propisano da se ulaz u nacionalne parkove ne plaća za državne praznike i značajne međunarodne ekološke datume.

Mrdak je kazao da Ministarstvo još uvijek nije analiziralo predlog izmjene Odluke o naknadama niti je uputilo Vladi na razmatranje, kao i da je zahtjev stigao dan pred državni praznik.

“Odluka UO NPCG jeste propust, ali ne i neki krupni prekršaj, mislim da za to nije predviđena nikakva kazna”, rekao je Mrdak.

Mugoša je odgovorio da ne postoje manja i veća kršenja zakona i da treba da bude obazriviji kada je u pitanju iznošenje takvih stavova.

„Ako je prekršen zakon onda je prekršen i hoću da javnost zna da odluka nije donijeta u skladu sa zakonskim propisima. Ponavljam rekli ste iz Ministarstva da je odluka donijeta mimo zakonskih propisa“, rekao je Mugoša.

U odgovoru na poslaničko pitanje Mrdak je saopštio da Ministarstvo neće pribjegavati jeftinom patriotizmu, a poslanik Mugoša ga je upozorio da se radi o Zakonom utvrđenim državnim praznicima i da se trudio da ne komentariše zbog čega je dan prije Dana nezavisnosti Upravni odbor NPCG donio odluku da se ulaz plaća.

„Ja Vas podsjećam da su to državni praznici, ustanovljeni Zakonom o državnim praznicima, a vi ste nazvali jefitnim patriotizmom to što je za državne praznike bio besplatan ulaz u nacionalne parkove“, rekao je Mugoša.

Podsjetio, Upravni odbor NPCG, na čijem je čelu Marina Jočić, odlučio je da gostima u nacionalnim parkovima Biogradska gora, Prokletije, Durmitor i Skadarko jezero naplate ulaznice 21. maja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve