Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Mreža mladih Pokreta za promjene uputila pismo podrške Mladim Republikancima i Donaldu Trampu

U pismu se navodi, između ostalog, da sva međunarodna javnost vidi da se radi o političkom progonu i miješanju u predstojeće predsjedničke izbore na najvišem nivou u istoriji SAD-a, i da će predsjednik Tramp postati prvi bivši predsjednik u američkoj istoriji koji će biti optužen

Predsjednik mladih Pokreta za promjene Boban Stanišić i sekretar za međunarodnu saradnju Milo Popović uputili su pismo podrške partnerskoj organizaciji Mladih Republikanaca i bivšem predsjedniku Donaldu Trampu.

U pismu se navodi, između ostalog, da sva međunarodna javnost vidi da se radi o političkom progonu i miješanju u predstojeće predsjedničke izbore na najvišem nivou u istoriji SAD-a, i da će predsjednik Tramp postati prvi bivši predsjednik u američkoj istoriji koji će biti optužen.

“Vjerujemo da je ovaj pokušaj nezakonite političke aktivnosti tužioca samo jedan od neuspješnih pokušaja da se spriječi kandidatura Donalda Trampa na predsjedničkim izborima 2024. godine i njegova dominantna pobeda”, poručuju iz Mreze mladih Pokreta za promjene.

Oni ističu da je Njujorški tužioc Alvin Breg okrenuo vladavinu prava naglavačke jer koristi pravni sistem za ostvarivanje političke agende.

Predsjednik mladih Pokreta za promjene poručuje da oni imaju dugogodišnju saradnju sa Mladim Republikancima u okviru organizacije IDU mladih, koja je rezultirala posjetom predsjednika Mladih Republikanaca Jasona Emerta 2019. godine.

“Jason Frederick Emert je advokat i osnivač The Emert Group, međunarode savjetničke agencije”, navodi Stanišić.

Pored toga, kazao je on, predaje međunarodno pravo, američku spoljnu politiku i međunarodnu bezbjednost na univerzitetima u Sjedinjenim Državama.

“On je takođe na parlamentarnim izborima 2020. godine pružio snažnu podršku Pokretu za promjene i koaliciji Za budućnost Crne Gore”, zaključuje Stanišić u svom saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve