Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

MLADI, A UČINJENI Dritan zaposlio đevojku za savjetnicu, Milačić nakon supruge udomio i kuma!

Moramo priznati da je u ovom slučaju mladi Abazović ispao veoma galantan - o državnom trošku naravno, ali je i opravdao nadimak Ulcinjski Apolon koji je dobio od ženskog dijela crnogorske populacije. Sa druge strane, Milačić je raskrstio sa nepotističkim tradicijama bivše vlasti, time što ih je podigao na viši nivo. Nakon što je u Vladu Crne Gore zaposlio suprugu, na red je došao i kum Božidar Čarmak koji je, kako saznajemo, zapošljen u Ministarstvo pravde i to u Direktoratu za izvršenje krivičnih sankcija

Nova klerikalno-izdajnička vlast zasnivala je svoju predizbornu kampanju i postizbornu retoriku na tvrdnjama da će nakon pobjede na izborima raskrstiti sa nepotizmom, partijskim zapošljavanjem i privilegijama koje su, prema njihovim riječima, bili dominantan način ponašanja bivšeg režima.

Međutim, samo nešto više od mjesec vladavine bilo je dovoljno da se uvjerimo u licemerje i dvostruke aršine aktuelne vlasti, koja  je u praksi pokazala da će pribjegavati upravo metodama za koje su optuživali bivši režim predvođen Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Nakon što se crnogorska javnost uvjerila da funkcioneri nove vlasti ne samo da nijesu bili ugroženi za vrijeme vladavine DPS-a već su i poprilično prosperirali, postalo je jasno da će nepotizam, forsiranje sopstvenih partijski pogodnih, ali i definitivno nesposobnih kadrova, biti dominantna crta političkog djelovanja klerikalno-izdajničkog režima.

Probrana ekipa: Ana Rašović (lijevo) Dritan Abazović (desno)

Galantni Ulcinjski Apolon

Ovakve tvrdnje najeksplicitnije opravdava par mladih političkih asova koji se tokom predizborne kampanje zaklinjao u posvećenost borbi protiv korupcije i nepotizma – potpredsjednik vlade Dritan Abazović i poslanik Marko Milačić.

Abazović za koga su kolege iz nove vlasti insinuirale da je umješan u koruptivne radnje u susjednoj državi, i koji ni do danas nije dao odgovor ko mu je nudio mito od 21 milion eura, zaposlio je svoju drugaricu, a prema nekim spekulacijama partneruku (narodski rečeno đevojku) Anu Rašović za svoju savjetnicu!

Puni naziv funkcije koju će obavljati Rašović je “savjetnica potpredsjednika Vlade Crne Gore za unutrašnju organizaciju i kadrovsku politiku”.

Kako saznaje portal Aktuelno, Rašović tu funkciju obavlja već mjesec dana, ali je tek od skoro pokrivena rješenjem. Moramo priznati da je u ovom slučaju mladi Abazović ispao veoma galantan  – o državnom trošku naravno, ali je i opravdao nadimak Ulcinjski Apolon koji je dobio od ženskog dijela crnogorske populacije.

Dritan umišljeni Ulcinjski Apolon Abazović i Ana Rašović: Mala, nisam ja neprimijetan kao što sam nekad bio, od kad sam na vlasti mnogo mi se povećao mali… uticaj. Završiću ti nešto ne brini…

Milačić – čovjek od principa

Jedan od najglasnijih kritičara nepotističke politike bivše vlasti bio je lider Prave Crne Gore a sada poslanik Marko Milačić. Kao Kuč kome su po ugledu na njegovog slavnog plemenika Marka Miljanova čojstvo i čast bilo ispred svega, Milačić se na sav glas kleo da će raskrstiti sa tradicijama starog DPS režima ako dođe na vlast.

Milačić u ljubavnom odnosu sa zastavom Rapublike Srpske: Dok iz srca cjeliva zastavu, mašta o svom političkom idolu  Radovanu Karadžiću

Obećano – učinjeno. Milačić je raskrstio sa nepotističkim tradicijama bivše vlasti, time što ih je podigao na viši nivo.

Nakon što je u Vladi zaposlio suprugu, na red je došao i kum  Božidar Čarmak, koji je po dogovoru između Milačića i premijera Zdravka Podoljuba Krivokapića, kako saznajemo, zapošljen u Ministarstvu pravde i to u Direktoratu za izvršenje krivičnih sankcija!

Markov slavni imenjak iz Kuča bi zasigurno bio ponosan ovakvim “čojstvom”!

Božidar Čarmak i Marko Milačić sa portretom izdajnika u pozadini: Kume, đe ono reče da ćeš da me ubačiš?

Treba podsjetiti da je ranije za vršioca dužnosti pomoćnice generalnog sekretara Vlade Crne Gore imenovana Milačićeva supruga,  Žana Praščević Milačić.

Nepotizam nove vlasti

Jasno je da nova vlast po nepotizmu, ne da ne zaostaje za DPS-om koga su godinama kritikovali, već je na dobrom putu da za samo par mjeseci prevaziđe sva “dostignuća” bivše vlasti po tom pitanju. Kako su Dnevne novine danas pisale – iako je riječ o smjenama “starih” kadrova, uz očekivanje konkursa za ta radna mjesta, javnost je bombardovana novim imenima na novim funkcijama i to, po pravilu, visokih partijskih funkcionera.

Tako će, na primjer, od danas direktorica Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) biti Jelena Kljajević, portparolka Demokratske narodne partije, a tu informaciju je potvrdila Marina Jočić, do nedavno poslanica Demokratskog fronta, a sada predsjednica Upravnog odbora tog preduzeća.

Diplomirani pravnik Velizar Kaluđerović, visoki funkcioner Demokrata, izabran je za predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF) na juče održanoj konstitutivnoj sjednici.

Kako su kazali iz IRF-a, na istoj sjednici sa funkcije izvršnog direktora IRF-a razriješen je Zoran Vukčević, dok je za novu izvršnu direktoricu IRFa imenovana Irena Radović, doktor ekonomskih nauka, bliska koncernu Vijesti.

Direktor Službenog lista Crne Gore Momčilo Vujošević smijenjen je, a na tu funkciju je imenovana Danijela Pavićević, nekadašnja poslanica Socijalističke narodne partije.

Kraj ove liste se ne nazire.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
D.d
15.01.2021-13:16 13:16

Ko bješe ovaj Čmarak?

D.d
15.01.2021-13:18 13:18

Kačavendin podmladak

Jelens
15.01.2021-13:30 13:30

A jadna joj majka, našla deliju, sve čestitke porodici Rasovic na izboru zeta!

Licina
15.01.2021-15:41 15:41

Znaci da i kod Nas postoji “Rodbinopoli” kao sto u italiji postoji parentopoli… Nista novo!
Ogradjivanje sa pouzdanim i poznatim ljudima oko sebe umanjuje nepredvidljivosti. Logicno

pero
15.01.2021-20:38 20:38

Koliko je platio mladu,mora da je pod manom!

Darko
16.01.2021-09:14 09:14

A milo mi zbog Dritana,, Da i on nesto kresne grom ga ubio ko sto jest .
Dusa njegova napacena puna komplexsa !!!

džudović
16.01.2021-10:41 10:41

Čudi me da Bečić nije ovako zaposlio Bogdanovića. Da on je poslanik ali bi ljepše bilo da je u administraciji, recimo generalni sekretar skupštine.

Crno
04.02.2021-13:13 13:13

NJIMA CE Gradjani PRESUDIT za sve sto DUSMANSKI rade !!