Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mitrović: I vladajućoj većini jasno da Krivokapić nije dorastao funkciji

Zahvaljujući aktuelnoj vlasti, u Crnoj Gori više ni dan ne prođe bez skandala. Ovaj dan, ipak, malo je drugačiji, jer se novi skandal dešava u zajedničkoj režiji Skupštine i Vlade, ocijenio je poslanik DPS Ivan Mitrović

Zahvaljujući aktuelnoj vlasti, u Crnoj Gori više ni dan ne prođe bez skandala. Ovaj dan, ipak, malo je drugačiji, jer se novi skandal dešava u zajedničkoj režiji Skupštine i Vlade, ocijenio je poslanik DPS Ivan Mitrović.

Ostatak saopštenja prenosimo u cjelosti

Neodgovornim i neozbiljnim radom, sramnim odnosom i prema nadležnostima i prema građanima, dio poslanika i premijer pretvorili su i Skupštinu i Vladu u parodiju od institucija, ponizivši i sopstvene funkcije i one u čijem bi interesu trebalo da rade.

Danas je funkcionisanje izvršne i zakonodavne vlasti svedeno na ponižavanje i prepucavanje “partnera” iz vlasti. Odnosom prema premijeru, članovi skupštinskih Odbora pokazuju jednako omalovažavanje kao on, svojim nedolaskom i nevjerovatnim izgovorima, prema tim tijelima. I jedni i drugi, najzad, više od toga govore kakvu svijest uopšte imaju o sopstvenim obavezama prema građanima i državi.

Od početka je bilo jasno da aktuelni konglomerat vladajućih koalicija nije kadar da upravlja ni mjesnom zajednicom, a kamoli kakvim odgovornijim poslom. Uprkos tome, teško je bilo očekivati da će njihova međusobna mržnja da dođe do ove tačke, u kojoj su taoci nezrelog odnosa svi građani Crne Gore.

Dok divljaju cijene, raste nezaposlenost, a budžeta još nema ni na vidiku, dok su infrastrukturni radovi zamrli, a država u svakom smislu tone – vlast, od starta jedino zainteresovana za crkvena pitanja, svakog dana daje primjer kako se ne treba ponašati.

Iz tog razloga, premijeru Krivokapiću poručujemo da je krajnje vrijeme da podnese ostavku. Probao je, shvatio je da nije to za njega – niti pokazuje da je razumio šta je njegov posao, niti da je sposoban da vodi Vladu, koja, pritom, nije ostvarila jedan jedini pozitivan rezultat.

Dosta je bilo mrcvarenja građana, dosta je bilo nerada, neistina i izgovora. Jer, taj se diletantski odnos danas već debelo odražava na cjelokupnu situaciju u društvu. Prekinite sa davljenjem Crne Gore i njenih građana, jednom budite odgovorni i učinite ono što vam je jedino preostalo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve