Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarka pravde Austrije pozdravila rezultate Državnog tužilaštva

Zadić je vrhovnom državnom tužiocu istovremeno čestitala na izboru, ističući da je to važan korak na putu Crne Gore ka Evropskoj Uniji

Rezultati koje Državno tužilaštvo ostvaruje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije vidljivi su i na međunarodnom nivou, saopštila je savezna ministarka pravde Austrije Alma Zadić, tokom sastanka sa vrhovnim državnim tužiocem (VDT) Miloradom Markovićem i glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem.

Zadić je vrhovnom državnom tužiocu istovremeno čestitala na izboru, ističući da je to važan korak na putu Crne Gore ka Evropskoj Uniji.

Vrhovni državni tužilac, je tokom sastanka kom su prisustvovali i ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Miler i zamjenica VDT-a Jelena Đaletić, saopštio da je Državno tužilaštvo u potpunosti posvećeno ispunjavanju privremenih mjerila iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24.

“Naše opredjeljenje je da ne postižemo brze, već kvalitetne rezultate i da istovremeno gradimo instituciju koja će biti po standardima Evropske unije”, istakao je Marković.

Savezna ministarka pravde Austrije ponudila je Državnom tužilaštvu direktnu pomoć, u okviru Evropske agencija za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima (EUROJUST), ali i kroz druge mehanizme saradnje.

“Smatram da će saradnja doprinijeti razmjeni iskustava i znanja sa obje strane”, ocijenila je Zadić.

Glavni specijalni tužilac saopštio je da su ljudski resursi najveći izazov sa kojim se SDT suočava i da taj nedostatak pokušava da se nadomjesti kroz saradnju sa međunarodnim partnerima.

Sagovornici su se saglasili da će u narednom periodu dati pun doprinos za unapređenje međusobne saradnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve