Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mils: Značajan napredak Crne Gore od članstva u NATO

Mils je ukazala na značajan napredak koji je Crna Gora ostvarila u periodu koji je prethodio članstvu u NATO, ali i na činjenicu da danas predstavlja pouzdanog i kredibilnog saveznika u okviru Alijanse

Državni sekretar Slobodan Filipović sastao se u Augusti sa guvernerkom savezne države Mejn, Dženet Mils


“Filipović je izrazio zadovoljstvo kvalitetnom saradnjom Vojske Crne Gore i Nacionalne garde savezne države Mejn, ukazujući na značaj Programa državnog partnerstva kako u pogledu zajedničkih odbrambenih projekata, tako i prijateljstva i povjerenja izgrađenog u proteklih 13 godina između pripadnika oružanih snaga dvije države. On je naglasio da je, u dvije godine članstva Crne Gore u NATO, Ministarstvo odbrane pokazalo istrajnost da Vojsku Crne Gore modernizuje i opremi u skladu sa najvišim standardima, a kako bi adekvatno odgovorila na savremene bezbjednosne izazove. Državni sekretar je upoznao sagovornicu sa prioritetima Ministarstva odbrane, kao i angažmanom Vojske Crne Gore u okviru međunarodnih mirovnih misija”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Mils je ukazala na značajan napredak koji je Crna Gora ostvarila u periodu koji je prethodio članstvu u NATO, ali i na činjenicu da danas predstavlja pouzdanog i kredibilnog saveznika u okviru Alijanse. Ona je apostrofirala ulogu Programa državnog partnerstva za jačanje veza i prijateljstva između dvije države, te se saglasila da saradnju treba proširiti i na oblasti van vojno-vojne saradnje, kao što su turizam, ekonomija i obrazovanje.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve