Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Milović: Laknulo mi je od kad nijesam član partije

Kako navodi stav oko izbora v.d. direktora policije istakao je više puta javno.

Ministar pravde Andrej Milović saopštio je danas da mu je pozicija olakšana od kada nije član Pokreta Evropa sadPES i naglasio da će sa ministarske funckije nastaviti da radi u interesu svih građana Crne Gore, a ne birača.

“Svjedoci smo da su u posljednje vrijeme donešene neke odluke, Višeg i Apelacionog suda, sa kojima se lično ne slažem zato što zadiru u nadležnost ministra pravde, ali kao što znate nijesam komentarisao”, kazao je Milović na sjednici skupštinskog Odbora za evropske integracije.

Kako navodi stav oko izbora v.d. direktora policije istakao je više puta javno.

“Izuzeo sam mišeljnje pod obrazloženjem da ministar pravde ima veću obavezu od svih drugih ministara da poštuje odluke suda i on je prvi među jednakima u tom lancu. Ukoliko ministar pravde smatra da nije saglasan sa odlukama ima pravo da izuzme mišljenje, što sam ja i uradio”, rekao Milović.

Ističe da više nije član nijedne političke partije, te da nije u obavezi da komentariše bilo šta mimo njegovog resora.

“Sada kao ministar i pravnik nemam potrebu više da se bavim bilo kakvim međuresornim i drugim odnosima, tako da prepuštam Vladi da prepuštam Vladi da rješava ta pitanja. Poglavlje 23- IBAR, ja sam apsolutno otvoren za sve vas, kao i za dalja pitanja i komentare”, rekao je Milović.

“Ja sam ministar pravde države svih građana, ne radim za birače i moj apriroi interes su svi građani Crne Gore i birači i vlasti i opozicije zato sam od stupanja na funkciju pozivao da treba uključiti opoziciju u izbor pravosudnih funkcija. Ja ću nastaviti da se ponašam shodno tome u interesu svih građana a ne birača. Sad mi je olakšana pozicija kada nisam član partije” rekao je Milović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve