Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatoviću uručena pozivnica na COP28

Pozivnica predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata za učešće na Konferenciji Ujedinjenih Nacija o klimatskim promjenama COP28 koja se održava u Dubaiju

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović dobio je pozivnicu Šeika Mohameda bin Zaeda Al Nahiana, predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata za učešće na Konferenciji Ujedinjenih Nacija o klimatskim promjenama COP28 koja se održava 30. novembra- 12. decembra u Dubaiju. Pozivnicu mu je uručila ambasadorka UAE u Crnoj Gori Nabila Alšamsi.

Milatović je izrazio zahvalnost ambasadorki Alšamsi na predanom radu u cilju održavanja dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, uz ocjenu da postoji prostor za dalje jačanje ekonomske saradnje u brojnim oblastima poput turizma i energetike.

“Crna Gora pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zasnovanih na prijateljstvu i međusobnom uvažavanju, a koji su izuzetno dobri po opsegu, kvalitetu i sadržini. Radujem se učešću na Konferenciji, doprinosu koji naša zemlja može da da u ovoj važnoj oblasti, ali i susretu sa Šeikom Al Nahianom u cilju daljeg jačanja naše saradnje”, kazao je predsjednik Milatović.

Predstojeće učešće na COP28, na najvišem političkom nivou, navode iz kabineta Milatovića, biće prilika i za zvanične bilateralne susrete i sa drugim visokim zvaničnicima UAE i privrednicima iz Emirata, na kojima bi se sagledali dalji pravci razvoja ekonomskih odnosa dvije države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve