Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: U demokratskom društvu svi moraju imati pravo na mišljenje, posebno poslanici

Predsjednik Crne Gore o izjavi Jelene Božović iz DF

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da u Crnoj Gori svako ima pravo na svoje mišljenje i da smo zbog toga demokratska zemlja.

Odgovarajući na pitanje Pobjede kako misli da donosi demokratske i inkluzivne odluke ako zahtjevi o njima dolaze od onih koji ne vide Crnu Goru kao samostalnu državu, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da svako ima pravo na svoje mišljenje.

– Pokazao sam jasnu posvećenost Crnoj Gori i mislim da u narednom periodu treba da se doprinese tome. Moramo značajnije postati demokratsko društvo – rekao je Milatović u izjavi za Pobjedu.

Podvukao je da u demokratskom društvu svi imaju pravo na svoje mišljenje, a pogotovo poslanici u parlamentu.

Poslanica DF Jelena Božović kazala je nedavno da „na putu ka pomirenju državne simbole, himnu i zastavu potrebno je u narednom peridu preispitati i o tim pitanjima promjenom Ustava postići konsenzus i vratiti slobodaraku trobojku kao vjekovni simbol Crne Gore“.

Komentarišući ove poruke, Milatović je sinoć na javnom servisu rekao da je u jednoj demokratiji sve stvari moguće preispitati.

– Moj odnos je vrlo jasan oko simbola – oko njih treba da se okupljamo. To nisu teme koje treba otvarati ali kao predsjednik svih građana demokratski ću se odnijeti prema svakoj demokratskoju inicijativi ukljucujući i tu – rekao je Milatović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
TV_EU
26.05.2023-19:52 19:52

Došli smo do tačke kad nas “mali” od crk
ve uči demokratiji , tužno !

RIR
26.05.2023-19:54 19:54

…ne radi se samo o potrebi mijenjati nesto na Demokratski način – ako skupina koja podržava genocid ,fasisticke ideje ,koja je protiv sopstvene zemlje ,koja ne razlikuje DOBRO od ZLA koja vuce zemlju nazat sa crkvom bilo kojom/koja ima retrogradne ideje/…podržava Predsjednik TE zemlje koji NE vidi “dalje od obicnog covjeka”ili poslanika zaluđenim pogubnim idejama koje nista dobro nijesu donijeli ni jednom drustvu u proslosti…AKO Presednik te države podržava a nema progresivne ideje …KONKRETNO po stavu J.M.mi smo vec u problemu…!

Tara
26.05.2023-20:58 20:58

Sto je ovaj covjek ruzan..kriv nos-oci-usi..jos srbijanski nacista..na celo drzave CG–Nije nam se moglo gore desiti..

Krsto
28.05.2023-06:34 06:34
Reply to  Tara

JaDov Muljatovic…Novi Slobodan Milosevic