Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović – Šole: Crna Gora može i treba da postane najveći strateški partner SAD-a na Balkanu

Milatović je zatražio podršku američke administracije za najskorije učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju. On je saopštio da je to proces koji bi pozitivno uticao na reformske procese u cijelom regionu Zapadnog Balkana i šire

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa visokim zvaničnikom u američkom Stejt Dipartmentu Derekom Šoleom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Crne Gore, u razgovoru Milatović je istakao da Crna Gora može i treba da postane najveći strateški partner SAD-a na Balkanu.

On je kazao da tome u prilog ide i proces snažne demokratizacije u Crnoj Gori koji postoji nakon političkih promjena 2020. godine a koje su doprinijele tome da je Crna Gora danas još kredibilniji NATO saveznik, sa istorijskom podrškom građana prema članstvu u Alijansi.

Milatović je zatražio podršku američke administracije za najskorije učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju. On je saopštio da je to proces koji bi pozitivno uticao na reformske procese u cijelom regionu Zapadnog Balkana i šire.

“Sagovornici su se saglasili da je Memorandum o ekonomskoj saradnji između dvije države potpisan u vrijeme kada je predsjednik Milatović bio ministar ekonomskog razvoja odlična osnova za pozicioniranje Crne Gore kao destinacije za veće američke investicije”, saopšteno je iz kabineta Milatovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
18.09.2023-21:24 21:24

…toliko bih volio taj ulazak CG u EU —ALI nemogu da vjerujem što “Slucajni”traži od Amer.administracije da pomognu …
ANB u raspadanju sa Ruskim uplivom /naročito smjenom Kentere…/NATO vec “zazire”da Cgorski partneri mogu znati poverljive podatkevec se to pokazalo to “curenje” / Sudske istance potpuno nefukcijonalne , ljudska prava Cgoraca u pogledu -vjerskih prava …itd ,itd
Jos jedna blamaža i ponizavanje Preśednika i sebe i države …ponasa se kao da oni neznaju pravo stanje u CG…
Nevjerovatno-slicno “dritangi”kad je tražio pomoc u Briselu za pomoc ,za dug za autoput …!