Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović: SAD važan saveznik i prijatelj Crne Gore, ključni faktor stabilnosti u regionu

Iz Službe za informisanje Predjsjednika Crne Gore kazali su da Milatović je danas primio pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O’Brajena

SAD su važan saveznik i prijatelj Crne Gore na međunarodnoj sceni, kazao je predsjednik Jakov Milatović i istakao da je prisustvo SAD-a ključni faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Iz Službe za informisanje Predjsjednika Crne Gore kazali su da Milatović je danas primio pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O’Brajena.

Iz Službe su kazali da u otvorenom i sadržajnom razgovoru potvrđeni su odlični i saveznički odnosi Crne Gore i SAD-a

“Proces evropskih integracija predstavlja vodeći prioritet crnogorske vanjske politike”, kazao je predsjednik te podsjetio na značajne rezultate koje je Crna Gora u prethodom periodu postigla na tom planu, izrazivši zahvalnost SAD-u na kontinuiranoj podršci.

“Crna Gora je posvećena jačanju kredibilnosti NATO članstva. Za našu državu važna je odlična saradnja sa SAD-om u oblasti odbrane”, dodao je Milatović te istakao da je njeno dalje unaprjeđenje jedan od ključnih interesa Crne Gore, prvenstveno jer su “SAD značajan partner u modernizaciji Vojske Crne Gore i jedan od najvažnijih saveznika u okviru NATO”.

Tokom sastanka, Milatović je naglasio važnost intenziviranja ekonomske saradnje sa SAD i potrebu daljeg privlačenja američkih investicija, naročito u oblasti energetike, infrastrukture i turizma.

Na kraju, obostrano je izražen interes za dalje intenziviranje političkog dijaloga kroz dinamiziranje razmjena posjeta na visokom nivou, jedan je od zaključaka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve