Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović sa Novovićem: Izbor Vrhovnog državnog tužioca mora biti prioritet novog saziva Skupštine

Dodaje se da su se sagovornici saglasili da je nastavak odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije od najvećeg značaja za dalji razvoj crnogorskog društva, jačanje povjerenja građana u institucije i ubrzanje evropskog puta naše države

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović razgovarao je sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem i istakao važnost misije Specijalnog državnog tužilaštva kada je u pitanju unaprjeđenje stanja vladavine prava u Crnoj Gori, imajući u vidu da je to preduslov svih drugih reformi.

“Takođe, Milatović je pohvalio brojne rezultate koje je ovaj državni organ postigao nakon što je Novović stupio na funkciju. Posebno je istaknuta nužnost što hitnijeg izbora Vrhovnog državnog tužioca, što mora biti prioritet novog saziva Skupštine Crne Gore. Naglašena je i potreba da se unaprijedi važeći normativni okvir kojim je utvrđena nadležnost Specijalnog državnog tužilaštva, u smjeru dodatnog fokusiranja na djela visoke korupcije i organizovanog kriminala”, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Dodaje se da su se sagovornici saglasili da je nastavak odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije od najvećeg značaja za dalji razvoj crnogorskog društva, jačanje povjerenja građana u institucije i ubrzanje evropskog puta naše države.

“U tom kontekstu, pozitivno je ocenjena saradnja Crne Gore i naših strateških međunarodnih partnera, na čijem jačanju treba raditi i u narednom periodu. Milatović je iskazao punu podršku Specijalnom državnom tužilaštvu u realizaciji budućih aktivnosti. Naglasio je da država mora preći sa riječi na djela i konačno riješiti pitanje prostornih i drugih neophodnih tehničkih uslova za rad tog državnog organa”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
19.10.2023-18:55 18:55

Pripremaju se cetnici..cetnici…bogami ovaj put ce biti drugacije..necemo vise dozvoliti da nas narod zive spaljujete…kao sto je to bilo 1918godine