Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović sa Marfijem: Prisustvo SAD-a ključni faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu

''Tokom razgovora je istaknuta snažna posvećenost učvršćivanju veza SAD i Crne Gore, uz poruku da je prisustvo Sjedinjenih Američkih Država ključni faktor stabilnosti u našem regionu'', saopšteno je iz Kabineta Milatovića

Na početku drugog dana Minhenske bezbjednosne konferencije Predsjednik Jakov Milatović se sastao sa američkim senatorom Krisom Marfijem.

“Tokom razgovora je istaknuta snažna posvećenost učvršćivanju veza SAD i Crne Gore, uz poruku da je prisustvo Sjedinjenih Američkih Država ključni faktor stabilnosti u našem regionu”, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Predsjednik je, između ostalih, imao produktivne sastanke sa predsjednicima Letonije i Litvanije kao i specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.

“Na sastanku sa ministrom vanjskih poslova Turske Hakanom Fidanom dogovorena je skora zvanična posjeta Predsjednika Milatovića Ankari, na poziv turskog predsjednika Erdogana kao i potpisivanje strateškog sporazuma o saradnji, što je potvrda dobrih odnosa dvije zemlje”, dodaje se u saopštenju.

Turska strana je izrazila zabrinutost zbog neizručenja njihovog državljanina Binalija Čamgoza, optuženog za teška krivična djela u oblasti organizovanog kriminala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve