Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadorki Slovenije i Francuske

Milatović je, dodaju, iskoristio priliku da se u odvojenim razgovorima zahvali ambasadorkama na odluci Francuske i Slovenije da Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednosti (WB3C) bude izgrađen u Podgorici.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadorki Slovenije Bernarde Gradišnik i Francuske An Mari Maske.

U odvojenim razgovorima sa ambasadorkama u rezidenciji na Cetinju, kako je saopšteno, Milatović poželio im je dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama.

U razgovoru sa ambasadorkom Slovenije, kako je navedeno u saopštenju, ocijenjeno je da dvije zemlje imaju odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju u mnogim oblastima, uz tradicionalno prijateljske veze dvije države, kontinuiran politički dijalog na visokom nivou i zajedničku posvećenost evroatlantskom sistemu vrijednosti.

Istaknuto je da će predstojeća zvanična posjeta predsjednika Milatovića Republici Sloveniji dati poseban impuls jačanju međudržavnih veza.

’’Dijelimo iste vrijednosti i posvećenost kolektivnoj bezbjednosti, stabilnosti i miru, a posebno cijenimo i bezrezervnu podršku Slovenije evropskoj integraciji Crne Gore, kao i kontinuiranu afirmaciju evropske perspektive Zapadnog Balkana’’, kazao je Milatović.

Ocijenio je da je Slovenija jedan od ključnih partnera Crne Gore a kao oblasti od zajedničkog interesa prepoznati su turizam, energetika, trgovina, infrastruktura i inovacije.

Navodi se da Milatović je u razgovoru sa ambasadorkom Francuske istakao da pored snažnih istorijskih veza Crna Gora i Francuska danas imaju odlične odnose koje karakteriše intenzivna bilateralna saradnja, savezništvo u okviru NATO-a i nedvosmislena podrška Francuske evropskoj integraciji Crne Gore.

Foto: Kabinet Predsjednika CG

’’Za Crnu Goru je važno da se kroz neposredan politički dijalog razmijene mišljenja i čuju poruke naše uvažene saveznice – Francuske’’, naglasio je Milatović i izrazio zadovoljstvo što je dijalog na nivou predsjednika država veoma frekventan, podsjećajući na realizovane susrete u Viljnusu i Kišinjevu tokom juna ove godine kao i predstojeći Pariški mirovni forum.
Ambasadorka Francuske je, dodaju, iskazala posebno zadovoljstvo povodom posvećenosti crnogorskog predsjednika evropskom putu Crne Gore.

Navodi se da je na sastanku iskazano interesovanje za jačanje ekonomske saradnje i veće prisustvo francuskih investicija, a Milatović je naglasio da bismo veoma cijenili dalju podršku Francuske u promociji Crne Gore kao turističke destinacije, posebno imajući u vidu dobru avio- povezanost. Bilo je, ističu, riječi i o jačanju kulturne saradnje dvije države, kao i saradnje u oblasti odbrane.

Milatović je, dodaju, iskoristio priliku da se u odvojenim razgovorima zahvali ambasadorkama na odluci Francuske i Slovenije da Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednosti (WB3C) bude izgrađen u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
03.10.2023-16:28 16:28

Taman samo ovo i treba da radi, da primi pismo, rukuje se, slika se, zavede i pečatira. I da priča što je manje moguće.