Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Prilika da istaknemo kredibilno članstvo Crne Gore u NATO

Milatović učestvuje Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, na poziv predsjedavajućeg ambasadora Kristofa Hojzgena

Učešće Crne Gore na jubilarnoj 60. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji je dobra prilika da dodatno istaknemo kredibilno članstvo Crne Gore u okviru NATO saveza, kazao je predsjednik Jakov Milatović.

“Mislim da svi ti sastanci jedna jako dobra prilika da dodatno istaknemo kredibilno članstvo Crne Gore u okviru NATO saveza, koje je posebno važno sada u kontekstu jedne veoma izazovne geopolitičke situacije, ali isto tako da objasnimo kandidaturu Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija i da dodatno promovišemo poziciju Crne Gore kada je u pitanju i međunarodna politika i kada je u pitanju međunarodna bezbjednosna politika”, kazao je Milatović za RTCG.

Milatović učestvuje Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, na poziv predsjedavajućeg ambasadora Kristofa Hojzgena.

On je kazao da je učešće Crne Gore na konferenciji je veoma važno.

“Imaću i danas i sutra brojne susrete sa predsednicima Češke, Litvanije, Letonije, sa generalnim sekretarom NATO-a, gospodinom Stoltenbergom, sa ministrom spoljnih poslova Republike Turske, sa gospodinom Lajčakom, sa gospodinom Fičom, specijalnim izaslanikom Britanije za Zapadni Balkan, sa brojnim američkim senatorima i poslanicima Bundestaga”, kazao je Milatović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve