Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Poruke na račun rada Abazovićeve vlade nisu iznenađenje, nisu napravili ni korak na putu ka EU

''Abazović izdao Crnu Goru, služeći interesima drugih država, te pokazao sa svojim kabinetom da nije dostojan da vodi državu''

Prethodne dvije vlade koje su smijenjene u crnogorskom parlamentu imale su preča posla od toga da državu uvedu u Evropsku uniju, kazala je za TV 7 poslanica Demokratske partije socijalista Sonja Milatović.

“Kad kažem preča posla, mislim na razna nepočinstva i nedjela koja su produkt rada smijenjenih vlada, a koja se tiču donošenja nekih neustavnih zakona, uvođenja anti-evropskih praksi, zanemarivanja upozorenja iz Brisela koja su dolazila u kontinuitetu. Kada govorimo o porukama koje su poslate na račun rada vlade Dritana Abazovića, rekla bih da tim porukama niko ne može biti iznenađen iz prostog razloga, jer niko i ne može biti zadovoljan učincima Abazovićeve vlade, pa tako i partneri Crne Gore, naročito ako uzmemo obzir da je ta vlada trebalo da sprovodi Evropsku agendu, kažem trebalo, a nije. Nije napravio ni korak bliže ka EU, iako je bila to prvobitna namjera njegove Vlade”, kazala je ona i dodala da je „Abazović izdao Crnu Goru, služeći interesima drugih država, te pokazao sa svojim kabinetom da nije dostojan da vodi državu“.

Komentarišući stav izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da je Abazovićev Vlada razočaranje, Milatović kaže da je to nije iznenadilo.

„Upravo iz ovih razloga koje sam i navela, mislim da to je vlada koja je trebalo da sprovodi Evropsku agendu, a nije, odlučila se za neki drugi i drugačiji put. A kada govorimo o porukama koje su upućene predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću, povodom njegovih napora da u vladu uvede sve konstituente većine od 30. avgusta ni one ne iznenađuju budući da je jasan stav proruskih i prosrpskih snaga u Crnoj Gori koje svojim djelovanjem pokazuju jasan odnos prema članstvu u NATO i EU. Nikada nikome na ovako jasan i precizan način nije saopšteno da mora napraviti zaokret u svojim stavovima, kao što je poručeno gospodinu Milatoviću sa američkih adresa”. kazala je Milatović.

Govoreći o formiranju buduće Vlade, ona kaže da pregovori protiču u veoma neozbiljnom tonu.

“Vidimo da se više govori o političkim ambicijama ili političkom plijenom potencijalnih konstituenata Vlade nego li vrijednosnom sistemu na kojem bi ta Vlada trebalo da počiva. Mandatar je okružen nizom političkih ucjena i ni on sam ne vidi u kojem će momentu izaći iz tog začaranog kruga u kojem je zapao”, kazala je ona za TV 7 i dodala da je njena partija uvijek spremna za nove izbore.

Ona je kazala da se intezivno razgovara na partijskim organima u susret unutarpartijskih izbora te da bi se to trebalo završiti u tekućoj godini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZAGA
25.09.2023-14:39 14:39

Dok je Vučić tamo gde je sada sa svojom cetom radikala nema Mira ni EU na našem delu Balkana! Gde je viteški duh Crnogoraca nestao, osim poneki dašak?NEOBJAŠNJIVO!?

COL
25.09.2023-15:35 15:35

Dritanova krilatica da ga nije briga što drugi pričaju o njemu, jer on ima nekakve papire me podśeća na onog putnika kojemu je voz prošao a on tvrdi da nije to bitno jer on ima kartu za njega ..