Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Nema većine, ko želi da eksperimentiše- srećno mu bilo

Živkovićeva izjava dolazi nakon poruke lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića da ''misli da su ubijedili Milatovića da imaju većinu za mandatara ali i za formiranje vlade kasnije''

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je danas seriju konsultacija sa parlamentarnim partijama kako bi u roku od 30 dana (do 27. avgusta) dodijelio mandat za sastav nove Vlade.

Na konsultacijama su danas bili predsjednici Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, lider DPS Danijel Živković i čelnik koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić.

Čelnik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je danas na Cetinju da je nakon razgovora sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem zaključio da nema većine od 41 poslanika, kako bi Milatović mogao dati mandat budućem premijeru.

“Da budem konkretniji: niko za sada nije donio 41 potpis podrške”, kazao je Živković novinarima nakon sastanka na Cetinju.

Živkovićeva izjava dolazi što je ranije danas lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić poručio da “misli da su ubijedili Milatovića da imaju većinu za mandatara ali i za formiranje vlade kasnije”.

V.d. predsjednika DPS-a takođe tvrdi da nema ozbiljnosti u razgovorima.

“Da je ima, već danas bismo imali priliku da svjedočimo formiranju Vlade. Čeka nas period političke nestabilnosti. Država se kompromituje svakog dana i na svim nivoima, pa izgleda da ćemo morati da sačekamo političku stabilnost u Crnoj Gori”, smatra on.

“Zaključio sam da će se ovi razgovori obavljati još narednih mjesec dana. Šta god da Spajić misli, to je na bazi njegovog utiska. Mi možemo da se bavimo eksperimentima nakon 30. avgusta, pa da završi sve kao Krivokapićeva ili Abazovićeva Vlada, dakle neupješno”, istakao je Živković.

Poručio je da DPS ne hitri da bude vlast u Crnoj Gori.

“Mi samo želimo da budemo dio one vlasti koja baštini principe i vrijednosti multinacionalnog društva”, zaključio je Živković.

Podsjetimo, Milatović se sastao danas sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS) na Cetinju povodom konsultacija o mandataru za sastav nove vlade.

Milatović je prethodno obavio konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, a u 15 sati će se sastati sa predstavicima Nove srpske demokratije.

Iako ima rok od 30 dana, Milatović je ranije rekao da očekuje da će konsultacije završiti i prije predviđenog roka, odnosno u okviru narednih 15 dana.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade. O programu mandatara i predlogu za sastav vlade parlament odlučuje istovremeno.

Spajić vjeruje da ima većinu

Mislim da smo ubijedili predsjednika Jakova Milatovića da imamo većinu za mandatara ali i za formiranje vlade kasnije, kazao je predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić nakon konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

“Bili su neformalni razgovori ali prvenstveno smo se bavili principima kojim bi se ta buduća vlada bavila, kao i ko bi mogao da bude mandatar za formiranje buduće vlade. Ubijeđeni smo da imamo većinu za mandatara, a kasnije i većinu za formiranje Vlade”, kazao je Spajić.

Foto: Kabinet predsjednika

Mandić očekuje većinu od 30. avgusta 2020. godine

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je kako očekuje da većina od 30. avgusta opet formira vladu Crne Gore. To je rekao nakon konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem o mandataru i izboru nove vlade.

“U dobrom tonu smo došli do saglasnosti da je važno da vlada bude izabrana u što je moguće kraćem roku. ZBCG ne očekuje ništa osim onog što joj pripada. Mi imamo duplo više mandata od trećeplasiranog i prirodno je i normalno da nama pripadne mjesto predsjednika Skupštine”, kazao jeMandićnovinarina nakon današnjih konsultacija.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
31.07.2023-14:48 14:48

G-dine Zivkovicu..rekli ste sve..Ovo je tragedija..sta rade antidrzavnici..srpski popovi..gospodja Injac..Bojovic..i ostali..Mi ne smijemo gledati tragediju nase jedine drzave CG..Ovo zlo se mora zaustaviti…pa neka nas hapse..Protiv mase..nemaju sanse!

BobZeković
31.07.2023-17:14 17:14

Jel’ ima ko da zapuči ovome predsjedniku Milatoviću ono donje dugme na sako. Baš djeluje ALJKAVO, pored svega ostalog!

RIR
31.07.2023-17:27 17:27

Tako je Tara !
Predugo gledamo njihove sulude i ohole eksperimente po CG !
sve su to smisljena upustva sa strane ,odmah ce nakon mrčne Vlade zaduzenja ,za pristizuce obaveze ,pa prodaja najvrednije imovine itd.