Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Mandić: Prirodno da na čelu Skupštine bude neko iz ZBCG

On je naglasio da je nama je svakako potrebna vlada koja će da ima širu podršku

Bio je sijaset pitanja i odgovora. Predsjedniku sam prenio da mi očekujemo da će avgustovska većina pronaći snage da ponovo formira vladu. Ta većina sada kad bi se prebrojala ima tri petine poslanika koji bi mogli da usvoje obilje zakona neophodnih za reformu i zaustavljanje diskriminacije po svim osnovama, saopštio je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić nakon današnjih konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem o mandataru za sastav nove vlade. On je poručio da je prirodno i normalno da koaliciji Za budućnost Crne Gore pripadne mjesto predsjednika Skupštine, te da PES može dobiti njihove potpise kada se dogovore.

“U dobrom tonu smo došli do saglasnosti da je važno da vlada bude izabrana u što je moguće kraćem roku. ZBCG ne očekuje ništa osim onog što joj pripada. Mi imamo duplo više mandata od trećeplasiranog i prirodno je i normalno da nama pripadne mjesto predsjednika Skupštine”, kazao jeMandićnovinarina nakon današnjih konsultacija.

Prema njegovim riječima da je Crna Gora ono što treba da postane i da nema uticaja sa strane niko ne bi ima obraza ni da pomene to pitanje oko bezbjednosti.

“Mi smo rekli da nas ti resori ne interesuju, a nema ni boljih ni stručnijih ni hrabrijih od nas da te resore vode. Ne znam kako je Milojoko Spajić uvjerio Milatovića da ima 41 potpis. Onaj ko ima 41 potpis predsjednik je dužan da mu da mandat. Ne morate ništa da mu kažete osim to da mu stavite na sto”, istakao je Mandić.

On je naglasio da je nama je svakako potrebna vlada koja će da ima širu podršku.

“Od nas niko nije tražio potpise. PES može sa dobije potpise kad zaključimo dogovor. Nismo daleko odmakli u pregovorima da bi mogli da kažemo da Spajic može sa računa na naše potpise i nasu podršku”, dodao je Mandić.

Ranije danas Milatović je na istu temu održao konusltacije na Cetinju sa predsjednikom Pokreta Evropa sad i potencijalnim Milojkom Spajićem, a potom sa v.d. predsjednika DPS-a i nosiocem liste koalicije Zajedno Danijelom Živkovićem.

“Mislimo da smo ubijedili našeg predsjednika da imamo većinu za mandatara i formiranje vlade. Očekujem da ćemo imatu podršku 41 poslanika”, kazao je Spajić nakon dvoiposatnih konsultacija sa Milatovićem.

“Obavljene su konsutacije na kojima smo razgovarali o aktuelnoj situaciji kao o tome postoji li 41 potpis podrške za dobijenje mandata. Zaključili smo da niko do sada nije došao sa tim potpisima. Bez toga nema stabilne političke vlade. Ako neko želi opet da eksperimentiše nije problem. Mi ćemo nastaviti da budemo kritički usmjereni”, rekao je Živković novinarima nakon današnjeg kruga konsultacija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve