Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

MALI MOMO NE SMIJE DA POMENE VUČIĆA Milatović: Vladu treba da biramo sami, nije normalno da se neko sa strane miješa

Momo mali je za samo par mjeseci koliko zvanično upražnjava funkciju predsjednika Crne Gore uspio da ''zablista'' u brukanju i ponižavanju pred beogradskim vlastodršcima. Stoga i ne čudi što nije smijo da pomene Aleksandra Vučića, čovjeka koji se najviše iz inostranstva miješa u proces formiranja crnogorske vlade, i to direktno preko njega.

Nažalost predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da nije normalno da bilo ko izvan Crne Gore priča o Vladi i miješa se u njeno formiranje.

“Je li vam normalno da bilo ko izvan Crne Gore priča o Vladi, zamislite da Crna Gora daje savjete našim ambasadorima u npr Rimu da priča o Vladama tih zemalja. Crna Gora je demokratska zemlja, Vladu biraju građani i ja kao predsjednik branim taj stav i apsolutno branim pravo svakog građanina CG da se crnogorska Vlada bira u CG kakva god ona bila, pa i najgora moguća,a svi bu htjeli da bude najbolja moguća”, rekao je Milatović.

Jedino što Momo mali nije uradio jeste da prozove srpskog autokratu Aleksandra Vučića, koji se već mjesecima otvoreno i javno miješa u formiranje crnogorske Vlade.

Milatović je uostalom dobio nadimak Momo mali, baš zbog strahopoštovanja i snishodljivosti prema Beogradu i srpskom autokrati Vučiću. Njihov odnos, kako smo pisali, već neodovljivo podsjeća na odnos koji je Milatovićev politički idol Momir imao sa jednim od Vučićevih učitelja genocidno-hegemonističke škole iz 90-ih – Slobodanom Miloševićem.

Momo mali je za samo par mjeseci koliko zvanično upražnjava funkciju predsjednika Crne Gore uspio da ”zablista” u brukanju i ponižavanju pred beogradskim vlastodršcima.

Stoga i ne čudi što nije smijo da pomene Aleksandra Vučića, čovjeka koji se najviše iz inostranstva miješa u proces formiranja crnogorske vlade, i to direktno preko njega.

Upitan o sastanku sa Milojkom Spajićem, i pregovorima o Vladi, rekao je da je on svoju odgovornost završio za 10 dana.

“Odgovornost je na onima koji formiraju Vlade. Ako bi pratili moje rokove mi bi trebalo da imamo vladu mi je nemamo i moj apel svim akterima je da se uozbilje i da Crna Gora dobije vladu. Mislim da postoji najveći broj načina na koji se može sastaviti Vlada i nadam se da će se vec jednom predložiti i u Skupstini izglasati. Ako se to ne desi, ja cu raspisati izbore”, kazao je Milatović.

Vlada mora biti evropska

Rekao je da su njegovi stavovi jasni.

“Vlada mora da bude evropska. Šta to znači? To znači – Vlada koje će biti orjentisana na implementaciju stvari koje sam predočio. Da bi dobili tu vladu svima je jasno da ta vlada bi trebala da ima snažniju podrsku u parlamentu. Ja pričam jednostavne stvari bez politicke konotacije. Matematički precizno, da bi odblokirali stvari u pravosuđu pootrebana je snažnija podrška u parlamentu, zato mislim da je veća vlada dobar doprinos političkoj stabilnosti. Smatram da je dobro da uključuje i partije manje brojnih nagrada…ja o Vladi od početka sa velikim pravom pricam principijelno, sve što sam do sada uradio kad je potreba da se formira Vlada, uradio sam najbolje moguće”, istakao je Milatović.

Ključ kod mandatara

Ponovio je da je ključ za formiranje Vlade kod mandatara.

“Nemojte da svoje nesnalažanje prebacujete na predsjednika države. Neki politički akteri su prepoznati kao oni koji često prebacuju loptu na neke druge, ja kao predsjednik sam iskreno nastupao prema građanima i prema bilo kim. Moji statovi su jasni isti su ovdje i pred građanima bilo gdje i na svakom sastanku koje imam sa partnerima. Iste stvari svima pričam i nemam šta da skrivam”, kazao je on.

Na pitanje misli li da Spajić treba da vrati mandat, rekao je da je Spajić uradio puno dobroga za Crnu Goru.

“On trenutno po svim standardima ima pravo da bude mandatar, ali to pitanje koje ste postavili je pitanje za njega u kontekstu naših ustavnih određenja”, istakao je Milatović.

Rekao je da on trenutno ima paletu načina na koji može da napravi Vladu, a što je nemamo, pitanje je za Spajića.

“Ja bih volio d aon napravi Vladu koja će pomoći platformi koju sam iznio “, naveo je Milatović.

Milatović je upitan, da li su mu donošenje platforme sugerisali partneri iz SAD, te da li je promijenio stav oko ulaska DF u Vladu, rekao je da Crna Gora nema vremena za čekanje.

“Mislim da ste i vi i građani stekli dojam da sam čovjek koji odluke donosi suvereno u konsultaciji sa savjetnicima ali mislim da je vrijeme da se okupimo oko evropske agende”, rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
02.10.2023-13:31 13:31

“…mali Momo” i platforma !?-sad ako je potpise ZBCG -njegov favoriti koji se nesmije isključiti /tako kaže mali Momo ETO misli dobio je “evropejce ” desničare ZBCG …! svijet ce to prihvatiti !?

cetinje
02.10.2023-17:00 17:00

Jeli ovo onaj MULAC te ne umije reci pravo prezime za drzavnog sekretara Amerike Blinkena,nego mago rece BLINKER,greote.