Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Otvaranje kancelarije EIB u Crnoj Gori daće dodatan impuls unapređenju saradnje

Milatović pozdravio najavu otvaranja kancelarije Evropske investicione banke (EIB) u Crnoj Gori, za šta je ocijenio da će dati dodatan impuls unaprjeđenju saradnje države sa tom finansijskom institucijom

Predsjednik Jakov Milatović kazao je da pozdravio je najavu otvaranja kancelarije Evropske investicione banke (EIB) u Crnoj Gori, za šta je ocijenio da će dati dodatan impuls unaprjeđenju saradnje države sa tom finansijskom institucijom.

On je kazao da je danas održao sadržajan sastanak sa potpredsjednikom Evropske investicione banke Kirjakosem Kakourisem.

“Tokom kojeg sam ga upoznao sa rezultatima koje je Crna Gora u prethodnom periodu postigla po pitanju jačanja vladavine prava i nezavisnosti institucija, te ukazao na stabilnu ekonomsku situaciju u zemlji koja omogućava dobru polaznu tačku za započinjanje velikih infrastrukturnih projekata”, napisao je predsjednik u objavi na mreži X.

Podsjetio je, kaže, na značajne potencijale koje Crna Gora posjeduje na polju obnovljivih izvora energije, istakavši potrebu jačanja saradnje sa EIB u cilju daljeg unaprjeđenja kapaciteta koji će omogućiti bolju iskorišćenost ovih potencijala.

“Gradnja velikih infrastrukturnih projekata kroz grantove EU i kredite naših finansijskih partnera bilo bi značajno zbog povoljnosti aranžmana i benefita za održavanje stabilnosti javnih finansija, ali i zbog procesa koji bi unaprijedili kapacitete naše administracije da bude efikasnija i transparentnija. Na kraju, pozdravio sam najavu otvaranja kancelarije EIB u Crnoj Gori što će dati dodatan impuls unaprjeđenju saradnje naše države sa ovom finansijskom institucijom”, stoji u objavi Milatovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve