Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović o predlaganju mandatara: Moguće da to bude u avgustu

''Mislim da bi to bilo vrlo dobra stvar za Crnu Goru. Za mene je važno da Vlada bude stabilna, evroposka i reformska'', kazao je Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da bi u novoj Vladi volio da vidi predstavnike svih političkih partija koji predstavljaju manjinske narode.

“Milslim da bi to bilo vrlo dobra stvar za Crnu Goru. Za mene je važno da Vlada bude stabilna, evroposka i reformska”, kazao je Milatović, odgovarajući na pitanja novinara u Beranama.

Naredne sedmice je konstitutivna sjednica Skupštine.

“Odmah nakon toga ću početi razgovore sa svim političkim subjektima. Mislim da bih to mogao da završim u pristojnom roku i da tokom avgusta dam mandat mandataru za sastav Vlade”, istakao je Milatović.

Na pitanje da li bi volio da u novj Vladi vidi predstavnike srpskog naroda, Milatović ističe da je više puta govorio o tome da ne želi da govori o tome ko bi trebao a ko ne da bude.

“Želim da o Vladi govorim principijelno. U Vladi bi trebalo da bude što više subjekata, kako bi Vlada bila dodatno snažnija, imala veću podršku u Skupštini, a ne na uštrb principa i programa. Glavni prioritet je ubrzanja evropskog puta, jer zaista mislim da sada postoji momentum koji Crna Gora mora da iskoristi da značajnije zagazi naprijed ka punopravnom članstvu u EU. U tom smislu sa vrlo jasan – i srpski i crnogorski i albanski narod, i bošnjački i hrvatski, svi narodi treba da budu dio Vlade Crne Gore, jer svi ti naordi čine Crnu Goru, ali mislim da to ne bi trebao da bude princio po kome se Vlada stvara”, istakao je Milatović.

Upitan koliko može Crnu Goru u EU povesti Vlada koja ima podršku samo 41 poslanika, Milatović odgovara da može svaka koja ima većinu u parlamentu.

“Za krupne reforme u pravosuđu je potrebna većina od najmanje 49 poslanika. U tom smislu je važno ići, makar pokušati, da se napravi Vlada koju podržava većina od 49 poslanika. To je logika i donekle jasno, jer nastavak reformi u pravosuđu su ključna stvar za ozdravljenje našeg društva”, kazao je Milatović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve