Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović o izboru mandatara sa Albanskom alternativom i DSA

U toku konsultacije

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović razgovara o izboru novog mandatara i sa predstavnicima Albanske alternative i Demokratskog saveza Albanaca. Sastanak na Cetinju počeo je u 14 sati.

Ranije danas, Milatović se sastao sa predstavnicima Ujedinjene Crne Gore. Lider te partije Goran Danilović kazao je da Milojko Spajić iz Pokreta “Evropa sad” ima njihovu podršku za mandatara, ali da će podrška vladi zavisiti od njenog sastava, ministara, politike…

Milatović je, podsjetimo, u ponedjeljak razgovarao sa predstavnicima Albanske alijanse predvođenim Gencijem Nimanbeguom, zatim sa predstavnicima Demokratske Unije Albanaca i njihovim čelnikom Mehmedom Zenkom.

Takođe se sastao i sa predstavnicima CIVIS-a na čelu sa Srđanom Pavićevićem.

Savez građana CIVIS dao je podršku lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću da bude mandatar za sastav nove vlade, kazao je predsjednik CIVIS-a Srđan Pavićević, navodeći da samo podrška od 49 poslanika garantuje stabilnost budućoj vladi.

Predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka saopštio je, nakon sastanka sa Milatovićem, da je za njih prihvatljivo da mandatar pripadne Pokretu “Evropa sad” i poručio da Crnoj Gori treba stabilna i odlučna Vlada.

Sa njim je saglasan i Nimanbegu, koji je poručio da Vlada mora biti programska, odnosno da ukoliko njeni konstituenti ne budu imali slične ciljeve ponovo će biti ranjiva, kao i prethodna.

Milatović je ranije konsultacije obavio i sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, Demokratske partije socijalista, Demokratske Crne Gore, Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije.

Imao je sastanke i sa predstavnicima Bošnjačke stranke, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokrata i Hrvatske građanske inicijative, kao i liste Socijalističke narodne partije i Demosa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve