Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović: Nakon izbora će se pronaći većina, ali je za napredak važna društvena kohezija

Predsjednik nakon sastanka sa liderima partija u Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je nakon završenog sastanka sa liderima političkih partija u Crnoj Gori rekao je da je današnjim sastankom otpočeo unutrašnji dijalog, koji je ključan za dalji napredak.

”Mislim da je napredak ono što su građani izabrali. Taj napredak je ključan i za njega je neophodan dijalog. Danas sam otpočeo unutrašnji dijalog. Imali smo dobar i konstruktivan sastanak. Čini mi se da su svi iskazali poštovanje prema mom pozivu”, rekao je Milatović na konferenciji za medije.

On je kazao da će se nakon izbora pronaći većinna ali je za napredak Crne Gore važna društvena kohezija oko magistralnih pravaca razvoja Crne Gore.

”Tome je bio posvećen i današnji sastanak. Zaključak sastanka je da ova vrsta dijaloga važna i da je važno sa ovim nastaviti . Odmah po završetku izbora ćemo imati jos ovakvih sastanaka. Ovo je od suštineks važnosti za razvoj Crne Gore”, kazao je Milatović.

Milatović je ocijenio i da je ovo dodatni fokus na društvenu koheziju do koje je, kako je rekao, moguće doći samo kroz pokretanje ovakvih dijaloga.

”Kao društvo moramo da stojima iza magistralnih pravaca naših razvoja. Parlamentarne većine će se mijenjati a ti magistralni pravci su veći od toga”, istakao je on, dodajući da je Crna Gora naša “zajednička sudbina i niko nam u djelu razvoja ne može pomoći bolje nego mi sami sebi”

Predsjednik je ocijenio i da se ovi izbori odvijaju u ambijentu nikad manjih tenzija, što je dobro. Pozvao je sve da pokažu privrženost demokratskom procesu.

”Odmah nakon izbora ćemo znati koji subjekti ce ući u parlament. Ja sam time što sam pozvao se, želio da pokažem ravnopravan odnos prema svim gradjanima. Drago mi je što su na sastanak došli predstavnici 12 izbornih lista. To sto su tri odustale, graađani će o tome da sude. Ja svako svima želim sreću na izborima”, dodao je Milatović.

On je kazao i da treba razdvojiti kohabitaciju od izlaska iz ustavnih ovlašćenja.

”Kohabitacija je dobra jer donosi dodatnu vrijednost i unapređuje demokratski razvoj”, zaključio je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve