Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović-Fontana: Crna Gora najviše odmakla u procesu evropskih integracija

Sa predsjednikom Fontanom, Predsjednik Crne Gore kratko je prisustvovao redovnom zasijedanju Predstavničkog doma gdje je pozdravljen od strane prisutnih poslanika

U okviru zvanične posjete Italiji predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se i sa predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Lorencom Fontanom.

Sa predsjednikom Fontanom, Predsjednik Crne Gore kratko je prisustvovao redovnom zasijedanju Predstavničkog doma gdje je pozdravljen od strane prisutnih poslanika.

“Razlog mog dolaska u Rim, u prvu zvaničnu posjetu jednoj od država članica G7 je želja da Italija u narednom periodu igra još snažniju ulogu, ne samo u Crnoj Gori već i cijelom regionu Zapadnog Balkana. Naše zemlje već su saveznice u okviru NATO alijanse, Crna Gora je država koja je najviše odmakla u procesu evropskih integracija, a povezuje nas i isto more. Vjerujemo da bi upravo Italija mogla da odigra presudnu ulogu kada je u pitanju ubrzanje evropskog puta Crne Gore”, poručio je predsjednik Milatović na sastanku sa Fontanom.

Predsjednik Predstavničkog doma Parlamenta istakao je jasnu podršku Italije Crnoj Gori u tom kontekstu.

“Naša uloga je da vam olakšamo taj put i uradićemo sve da vam pomognemo. Evropa treba da ima svoj jug i problemi koji postoje treba da se rješavaju zajedničkom strategijom, vi ste već članica NATO-a i to je baza na kojoj ćemo raditi. Mi možemo da vam pomognemo što se tiče bržeg ulaska u Evropsku uniju, da vam damo sve osnove kako bismo zajedno podigli nivo saradnje” kazao je Fontana.

U nastavku posjete predsjednik Milatović sastaće se i sa ministrom vanjskih poslova Italije Antoniom Tajanijem čime se završava njegova zvanična posjeta toj zemlji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve