Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović danas završava konsultacije

Milatović će se sastati u 11 sati i 30 minuta sa predstavnicima Ujedinjene Crne Gore, dok će u 14 sati održati konsultacije sa predstavnicima Albanske alternative i Demokratskog saveza Albanaca

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović završiće danas konsultacije sa političkim subjektima zastupljenim u Skupštini oko izbora mandatara za sastav Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Milatović će se sastati u 11 sati i 30 minuta sa predstavnicima Ujedinjene Crne Gore, dok će u 14 sati održati konsultacije sa predstavnicima Albanske alternative i Demokratskog saveza Albanaca (Rezidencija Predsjednika).

Milatović je juče, podsjetimo, razgovarao sa predstavnicima Albanske alijanse predvođenim Gencijem Nimanbeguom, zatim sa predstavnicima Demokratske Unije Albanaca i njihovim čelnikom Mehmedom Zenkom.

Takođe se sastao i sa predstavnicima CIVIS-a na čelu sa Srđanom Pavićevićem.

Predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka saopštio je, nakon sastanka sa Milatovićem, da je za njih prihvatljivo da mandatar pripadne Pokretu “Evropa sad” i poručio da Crnoj Gori treba stabilna i odlučna Vlada.

Sa njim je saglasan i Nimanbegu, koji je poručio da Vlada mora biti programska, odnosno da ukoliko njeni konstituenti ne budu imali slične ciljeve ponovo će biti ranjiva, kao i prethodna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve