Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Abazoviću sluganstvo nekim drugim adresama (naj)važniji cilj, odgovoran je za katastrofalne posljedice po povezanost, ekonomiju i turizam

''Nesagledive su negativne posljedice koje dolaze kao naplata za neznanje i neumijeće, a možda i podlu namjeru sadašnjih vlastodržaca, za šta ceh plaćaju niko drugi do građanke i građani Crne Gore''

Tridesetoavgustovska većina je gašenjem Montenegro Airlines-a, nacionalnog brenda, nanijela nepopravljivu štetu državi Crnoj Gori i njenim građanima, ali ni tu se nijesu zaustavili, pa su ekspertski kadrovi i kroz Air Montenegro pokazali da nijesu sposobni za bilo šta bez za ruiniranje svega čega se dohvate, poručila je poslanica DPS-a, Sonja Milatović.

“Da su na polju uništavanja svega što pozitivno utiče na razvoj države Crne Gore očigledno besprekorni, pokazuje i katastrofalno stanje na crnogorskim aerodromima, preko kojih smo, ne tako davno, bili konektovani sa svijetom. Da putovanje iz Crne Gore ka svjetskim destinacijama postaje izuzetno komplikovan i skup podvig, dokazuje i podatak da su low cost kompanije najavile odlazak, te da će od oktobra biti ukinuti letovi za Beč, Barselonu, Zagreb, Brisel i Mančester, čime dolazi do pada prometa aviona za oko 18 odsto, dok se iz susjedne Tirane leti prema svim evropskim destinacijama”, ocijenila je ona.

Milatović podsjeća da zemlja koja je godinama odgovornim politikama građena kao svjetski poznata turistička destinacija, na valorizaciji čijih potencijala se kontinuirano radilo prije famoznog 30. avgusta 2020. godine, o čemu živo svjedoče i strane investicije poput Porto Montenegra i Portonovog, Luštice Bay i Aman-a, postaje, kako kaže, država nepovezana sa svijetom, što otvara problem produžetka turističke sezone, a ne treba podsjećati da Crna Gora u velikoj mjeri živi od turizma.

“Nesagledive su negativne posljedice koje dolaze kao naplata za neznanje i neumijeće, a možda i podlu namjeru sadašnjih vlastodržaca, za šta ceh plaćaju niko drugi do građanke i građani Crne Gore. U ovim okvirima, usljed smanjenja konektovanosti, posebno ističem štetu koju će pretrpjeti crnogorski studenti koji studiraju u inostranstvu, koji su, podsjećanja radi, za vrijeme funkcionisanja Montenegro Airlines-a imali i studentsku tarifu, koja je predstavljala kakvo – takvo rasterećenje za skromne studentske budžete”, ističe Milatović.

U krajnjem, dodaje ona, potraga za odgovorom na pitanje ko je odgovoran za ove i ovakve katastrofalne posljedice po povezanost, turizam i ekonomiju Crne Gore i nije neki izazov, jer, smatra Milatović, odgovor je prost – “Dritan Abazović, koji očigledno ima skrivenu namjeru”.

“A skrivene mu namjere kao nekome ko je mnogo puta do sada izdao nacionalne interese nijesu strane, da Aerodrome Crne Gore sroza na najniže grane i iste pripremi za prodaju po povoljnijoj cijeni, te ponovo pokaže da mu je sluganstvo prema nekim drugim adresama (naj)važniji cilj”, zaključio Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve