Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Milanovo (ne)uvjerenje da će mimo ustava smijeniti Đukanovića

''Knežević svjestan činjenice da je i sam izgubio dragocjeno vrijeme u propalim i neiskrenim pregovorima sa bivšim koalicionim partnerima, pokušava da teret krivice prebaci na predśednika Đukanovića''

Piše: Aleksandar Damjanović

Dok lovac na zmajeve lovi u mutnom, najpopularniji prosrpski političar lider Demokratske narodne partije Milan Knežević je najveći zagovornik za  smjenu predśednika Crne Gore Mila Đukanovića.

On je (ne) uvjeren da će mimo mišljenja Ustavnog suda u Skupštini Crne Gore zajedno sa svojim neiskrenim političkim partnerima uspjeti da  neustavno  smijenjeni predśednika Đukanovića.

Naime, Knežević zamjera Milu što mimo Ustavnih procedura i na osnovu saopštenja za javnost bivše skupštinske većine od 30. avgusta nije  mandat za sastavljanje Vlade povjerio Miodragu Ćakiju Lekiću.

Predśednik Milo Đukanović je, da se vodio logikom na koju se poziva Milan Knežević,  imao podjednako osnova  kako Lekiću tako i Dari sa Smokovca da povjeri mandat za sastav Vlade.

U maniru dobrog retorirača lider DNP-a ne želi da prizna da je njega i ostale učesnike pregovora šibicarskim trikom prevario odlazeći premijer Dritan Abazović, čija je stranka nakon isteka roka podržala Ćakija Lekića.

URA je uspjela da za svom lideru obezbijedi kiseonik i na kratko mu produži boravak u premijerskoj fotelji, dok su Rajo i Milan uspjeli da crnogorskoj javnosti prezentuju Dritanovu ljubavnu romansu sa foteljom iz Karađorđeve ulice.

Aleksandar Damjanović (Foto: CKM)

Knežević svjestan činjenice da je i sam izgubio dragocjeno vrijeme u propalim i neiskrenim pregovorima sa bivšim koalicionim partnerima pokušava da teret krivice prebaci na predśednika Đukanovića.

Kao veoma iskusan i vispren političar lider DF-a je znao nakon zadnjeg sastajanja da ništa nije dogovoreno pa utjehu pokušava pronaći u pokušaju prebacivanja krivice za krah pregovora na Mila Đukanovića.

Dok Ćaki Lekić stavlja obloge oko glave da ublaži bol koji su mu nametnuli politički partneri, Knežević rebrendira sa novim logom  prostorije opštinskih odbora DNP-a i možda se priprema da napravi odstupnicu  od Raja Mandića.

Nadam se da će iskusni politički veteran Predrag Bulatović predložiti Milanu da ode kod Mila i ponudi mu zarad nacionalnog pomirenja da odigraju partiju ”Ne ljuti se čovječe”.

Dok čekamo da Baba Vanga lideru DNP-a javi tumačenje Ustava, preostaje nam da se nadamo da se Skupština Crne Gore neće pretvoriti u Zadrugu koja se producira u Beogradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zoran icevic
25.09.2022-19:20 19:20

Pipune koliko ti je sarafa ugradjeno u glavu,Hitler dritan,tebi i oytalima ugradio vam je takav saraf,da vas je sve prevezao kao najvece budale.Razmisli malo.

Zoran icevic
25.09.2022-19:20 19:20

Pipune koliko ti je sarafa ugradjeno u glavu,Hitler dritan,tebi i oytalima ugradio vam je takav saraf,da vas je sve prevezao kao najvece budale.Razmisli malo.

cetinje
25.09.2022-19:59 19:59

Bolje bi bilo da Pipun izvadi DNK da konacno saznade ko ga je napravio,druga je prica po Mojanovica,e dali se Pipun “pravi Francuz”ili nesto drugo,to samo on zna i majka.

COL
26.09.2022-01:02 01:02

Nije fer bez obzira što se priča iza leđa mu po Mojanovića…

COL
26.09.2022-01:02 01:02

Nije fer bez obzira što se priča iza leđa mu po Mojanovića…