Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Medoks: Ako se formira manjiska vlada, to je izbor predstavnika naroda – tako demokratija funkcioniše

Ističe da razrješenje političke tranzicije treba da se nastavi kroz praćenje demokratskog procesa

Ukoliko izabrani predstavnici naroda Crne Gore odluče da slobodno formiraju manjinsku vladu – to je njihov izbor, tako demokratija funkcioniše, kazala je za CdM Karen Medoks, britanska ambasadorka u Crnoj Gori.

Ističe da razrješenje političke tranzicije treba da se nastavi kroz praćenje demokratskog procesa.

“Kakva god vlada bude na vlasti, ovoj zemlji je potreban ishod koji je dovoljno stabilan da omogući dalje reforme. To podrazumijeva inkluzivni pristup političkim pregovorima i određeni stepen kompromisa”, navodi Medoksova.

Prema njenim riječima, kada se jedna grupa osjeća isključenom iz političkog života, kada osjećaju da ne mogu da postignu da se njihov glas čuje demokratskim kanalima, tada u društvu narastaju tenzije.

“Miroljubivi protesti su demokratsko pravo, ali postoji opasnost da, u današnjem kontekstu, mogu postati oruđe političara, ili dovesti do nasilja koje proističe iz postojećih podjela. Fokus lidera svih partija treba da bude politički dijalog i smanjenje tenzija u društvu”, naglasila je ambasadorka.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crno
22.01.2022-18:24 18:24

Gospodjo Medoks To je normalno svudj u Svijetu vidis kaki su ovi nasi ZLIKOVACKI SESELJEVCI ( BECIC  ) Uvrede -na racun Albanaca i mrznja drugih naroda oce silom fotelju da LOPUZAJU JOS JER SU SVU  CG  OPUHALI KA HIJENE  LES!