Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Ultra-populistički pokret Evropa sad nasleđuje politiku i sistem ”vrijednosti” DPS-a

''Crna Gora ne treba samo promjenu kapetana. Crna Gora treba promjenu kursa. Inače nas čeka sudbina Titanika''

Politiku i sistem “vrijednosti” koje je DPS baštinio 30 godina nasleđuju drugi. Prije svih, ultra-populistički pokret Evropa sad, poručio je lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

“DPS, kao interesna grupacija, se urušava čim nemaju vlast. Birači DPS-a su glasali za njih, uglavnom, zbog interesa. Nesta vlasti, nesta i birača”, ocijenio je on.

Problem se, međutim, smatra on, samo uvećava.

“Politiku i sistem “vrijednosti” koje je DPS baštinio 30 godina nasleđuju drugi. Prije svih, ultra-populistički pokret Evropa sad. Isti odnos prema pogubnom neoliberalnom ekonomskom modelu, sklonost korupciji i tolerisanju šverca i kriminala. Ista poslušnost globalnoj dubokoj državi i stranim interesima”, ocjenjuje Medojević.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je brod koji “pod vođstvom DPS-a curi na sve strane i ide prema ledenom brijegu”.

“Crna Gora ne treba samo promjenu kapetana. Crna Gora treba promjenu kursa. Inače nas čeka sudbina Titanika. Nažalost, o promjenama kursa i radikalnim reformama skoro niko i ne razmišlja. Skoro svi misle da je bolesni sistem Đukanovića održiv i da samo treba promjeniti posadu. Kad udarimo u ledenu santu, biće kasno, poručuje Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
24.10.2022-17:31 17:31

Evropa sad sa svojim satelitima…