Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević tvrdi: Spajić sakrio imovinu vrijednu milion eura

Spajića je, dodaje Medojević, preporučila veza sa nekim licima bliskim crkvi koji su tada postavljali ministre

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da je Milojko Spajić, jedan od lidera Pokreta ,,Evropa sad” i bivši ministar finansija u Vladi Zdravka Krivokapića, sakrio imovinu vrijednu milion eura.

“Milojko Spajić je sakrio imovinu koja vrijedi oko milion eura, sakrio je kuću u Boki koja se vodi na ime njegove nevjenčane supruge, sakrio je stan i poslovni prostor u Beogradu na vodi”, istakao je Medojević gostujući u emisiji ,,Znam da znaš“ na Gradskoj televiziji.

“Spajić za mene nije politički problem, već za njega imam dokaze da je teški kriminalac, da je upao u Ministarstvo finansija sa Duškom Markovićem, zadužio zemlju 750 miliona eura, bez odluke Vlade, bez odluke Skupštine… Ja sam GST-u dostavio materijal vezan za Milojka Spajića. Tako da je za mene to krivično-pravno pitanje, a ne političko. Odgovornost je još veća jer sam ja glasao za njega”, ističe Medojević.

Spajića je, dodaje Medojević, preporučila veza sa nekim licima bliskim crkvi koji su tada postavljali ministre.

“Mislim da je bio u pitanju ministar Ratko Mitrović koji je takođe zloupotrebljavao svoju poziciju tada. Prvi Spajićev akt je razaranje države, a to je zaduženje od 750 miliona eura. Od prve do zadnje tačke je prekršio Zakon” tvrdi Medojević.

Kada je riječ o eventualnim koalicijama koje bi politički subjekti mogli da sklope, Medojević se nada da će, kako kaže, prije svega, kolege iz Demokrata razmisliti o ulasku u “duvansku koaliciju”.

“Mislim da će kolege Demokrate malo razmisliti da li da uđu u tu duvansku koaliciju koju bi formirale strane službe, finansirala duvanska mafija u Crnoj Gori, a promovisali iz koncerna Vijesti. Iza Zdravka Krivokapića i Spajića postoji debela logistička podrška nekadašnjih članova Demokratske stranke Borisa Tadića koji su u Beogradu poznati kao „žuti lopovi“. Oni su bili savjetnici u Vladi Zdravka Krivokapića” kazao je Medojević.

Ta priča, dodaje, ima segmente i u dijelovima crkve koji su podržavali takvu strukturu.

“Volio bih da imam pretpostavke da zemlja ide u pravom pravcu, da se unutrašnji odnosi definišu, da se ne zamajavamo ko pjeva kakvu pjesmu, nego da brinemo o tome ko je šta uradio, da privlačimo strane investicije, da reformišemo institucije, da Crna Gora krene pravim putem. Ja u ovom trenutku mogu da kažem da se mi vrtimo u kružnom toku. Umjesto da se dogovaramo, mi se još uvijek raspravljamo o tome ko će sa kim u koaliciju i slično”, rekao je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve