Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević poručio Spajiću: ”Lažov, lopov, u ZIKS sad”

''Naše službe već imaju operativne podatke da je transakcija odrađena preko jedne banke preko Pariza i da je novac, najverovatnije, završio na računu u Beogradu. Obveznice države Crne Gore su prodate sa fiksnom kamatom i nije ugovaran nikakav popust za kupce. To u takvim transakcijama nije moguće'', saopštio je danas Medojević

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević tvrdi da je predsjednik Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić sa svojom “Trebinjskom grupom” uzeo proviziju od 3,5 miliona eura od zaduživanja države od 750 miliona eura.

“Naše službe već imaju operativne podatke da je transakcija odrađena preko jedne banke preko Pariza i da je novac, najverovatnije, završio na računu u Beogradu. Obveznice države Crne Gore su prodate sa fiksnom kamatom i nije ugovaran nikakav popust za kupce. To u takvim transakcijama nije moguće”, saopštio je danas Medojević.

Ove obveznice, kaže lider PzP-a, nijesu bile diskontne već “obične kuponske obveznice sa fiksnom kamatom”.

Prema njegovim riječima, proviziju za usluge su uzele investicione banke, advokati i fiskalno i to je regulisano, takođe, tvrdi Medojević, nezakonito sklopljenim ugovorom, “suprotno zakonu o javnim nabavkama u iznosu od 1,46 miliona eura”.

“Spajić će morati Novoviću da objasni, na osnovu koje odluke Vlade, zaključka ili Ugovora je platio neznanim junacima 3,5 miliona eura i gdje je taj novac završio. Posebno što su i u informaciji Ministarstva finansija koju je usvojila Vlada na sjednici prošle nedjelje, praktično do detalja potvrđene moje tvrdnje iz krivične prijave”, istakao je lider PzP-a.

Medojević podsjeća da je u krivičnoj prijavi “broj 1” koju je podnio precizno opisano “biće krivičnog djela i opisan modus operandi po kojem je ova organizovana kriminalna grupa opljačkala Crnu Goru”.

“Lažov, lopov. U ZIKS sad”, poručuje Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sejo
26.02.2023-12:20 12:20

Medo prvo da si zdrav i ziv !!Da nije tebe vjeruj niko nebi smijo od Adzica-Abazovica tako nesto javno izrec odma bi mu bio dar u Prdaru -Spuz i mnogo sto znas ko je dijelijo plijen kao sto si izjavijo da nije sam Spajic – Velika je to organizovana kriminalna grupa sa Cela koja je opljačkala Crnu Goru”.Medo najzasluzniji si za 13 julsku nagradu CG !!!

RIR
26.02.2023-14:25 14:25

…bravo Medo -nekad u časnom LSCG /sada sa četnicima i “bostanima” /da si živ i zdrav…saćera si lažova ,ulicara i izgleda velikog lopova do vrata ZIKS-a – rasturio si Evropu za nikada /sa njima/ -prevarante niotkud -“svaštaljubove” apostole-takvi su im i sveci SS srbije ,lažavi i izmisljeni i zlocinci i četnici i tvoji simpatizeri….
/jos samo da to odradi VDT/