Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević pisao Novoviću: Da li ćete tražiti izručenje crnogorskih državljana osumnjičenih za ubistvo Vukotića

U okviru međunarodne saradnje Pokret za promjene došao je do nekih saznanja koja ukazuju da su turski istražni organi rasvjetlili ovaj slučaj i došli do ozbiljnih materijalnih dokaza koji mogu biti od koristi i Specijalnom državnom tužilaštvu

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević uputio je pismo glavnom specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću u vezi sa ubistvom Jovana Vukotića u Turskoj pitajući ga, pored ostalog, da li će tražiti izručenje crnogorskih državljana koji su osumnjičeni da su kao pripadnici “kavačkog” narkoklana organizovali, pripremali i izvršili teško krivično djelo ubistva u Turskoj.

Medojević je napisao da “imajući u vidu da su istražni organi Turske u jednoj sjajnoj i brzoj akciji otkrili počinioce teških krivičnih djela povodom likvidacije Vukotića, vođe Škaljarskog narkoklana u Istanbulu” koristi ovu priliku da Novovića zamoli za odgovore na dva pitanja.

– Prvo, da li ćete tražiti izručenje crnogorskih državljana koji su osumnjičeni da su kao pripadnici Kavačkog narkoklana organizovali, pripremali i izvršili teško krivično djelo ubistva u Turskoj ili ćete prepustiti turskim kolegama da okončaju istragu i vode krivični postupak u Turskoj, imajući u vidu već prikupljeno mnoštvo dokaza i činjenicu da su u čitavu operaciju bili umiješani i turski narko klanovi? Drugo pitanje, da il ćete Vi sa vašim saradnicima u najkraćem roku posjetiti vaše kolege u Istanbulu i razmjeniti saznanja i dokaze o djelovanju ovog narkokartela i njihovim vezama sa turskih narkokartelima – upitao je Medojević.

U okviru međunarodne saradnje koje Pokret za promjene ima sa njihovim “sestrinskim partijama iz IDU”, kako je naveo, došao je do nekih saznanja koja ukazuju da su turski istražni organi rasvjetlili ovaj slučaj i došli do ozbiljnih materijalnih dokaza koji mogu biti od koristi i Specijalnom državnom tužilaštvu u istragama koje vode protiv narkokartela u Crnoj Gori.

– Cijenim da je značaj ove akcije turske policije dragocjen i za borbu državnih organa Crne Gore protiv organizovanog kriminala, a posebno zbog nevjerovatnih tehnoloških mogućnosti turske policije koje mogu biti korisne iz neke važne istrage u Crnoj Gori. Molim Vas da mi odgovorite na ovaj zahtjev u primjerenom roku, jer javnost treba da zna šta GST radi povodom ovog slučaja u Turskoj. Siguran sam da odgovori na ova pitanja ne mogu negativno uticati na istrage, već samo osnažiti podršku javnosti i političkih partija i Parlamenta borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala u Crnoj Gori – zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve